בראוניז דלמטיים מהממים – בראוניז שוקולד גבינה של קרין גורן
בראוניז שוקולד גבינה זה עוד גרסה של עוגה מושחתת לאנשים שלא יודעים ולא רוצים לבחור: תחתית בראוניז שוקולד ומעל מלית גבינה אפויה עשירה
בראוניז שוקולד גבינה זה עוד גרסה של עוגה מושחתת לאנשים שלא יודעים ולא רוצים לבחור: תחתית בראוניז שוקולד ומעל מלית גבינה אפויה עשירה
- קרין גורן
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת גבינה
-
250 גרם גבינת שמנת 30%
-
250 גרם גבינה לבנה 5%
-
100 גרם חמאה רכה
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
2 כפיות תמצית וניל
-
3 ביצים L
-
1 כף קורנפלור
בראוניז
-
300 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם חמאה
-
4 ביצים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 240 גרם סוכר חום כהה
-
1 1/4כוסות או 180 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1כוס או 100 גרם אגוזי מלך
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים יחד שני סוגי גבינה עם חמאה מומסת, סוכר, תמצית וניל וביצים.
- מעבירים כוס מהבלילה לקערית. מוסיפים קורנפלור לקערית וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.
- מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים יחד שוקולד וחמאה. בקערה נפרדת טורפים (לא מקציפים) ביצים ושני סוגי סוכר לתערובת אחידה. מערבבים פנימה את תערובת השוקולד. מנפים יחד לתוך הבלילה קמח, אבקת אפייה ומלח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מערבבים פנימה את האגוזים.
- מרכיבים ואופים: מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשאירים קצוות נייר מבצבצים לחילוץ קל. יוצקים את רוב תערובת הבראוניז לתבנית (שומרים בצד את יתרת התערובת לקישוט). יוצקים בעדינות את תערובת הגבינה על הבראוניז.
- בעזרת 2 כפות מפזרים ערמות קטנות מיתרת תערובת הבראוניז מעל הגבינה (אל תנסו למרוח את תערובת השוקולד או ליצור שכבה אחידה - המראה הסופי לא יהיה סימטרי וזה כל הקסם).
- אופים כשעה, עד ששכבת הגבינה מתייצבת.
- מצננים לחלוטין ומעבירים לשעתיים למקרר (כדי להקל על הפריסה).
- שולפים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפייה), פורסים לריבועים ומגישים קר או בטמפרטורת החדר. שומרים במקרר.
-
כל המתכונים הכי שווים לחג השבועות כאן:
בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!
קנלוני בטטות וגבינות - כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
פינגר פוד לשבועות - אצבעות גבינה קריספיות
עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן
ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים
קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד
בואיקוס - לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה
סהרוני גבינה מלוחים שילדים מאוד אוהבים
פשטידת תירס ב-10 דקות
כמו באמריקה - קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין
קאוורמה או בניצה, זה לא משנה - מתכון למחמם הרשמי של החורף!
עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן - עוגת ספירלה גבינה ושוקולד
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים יחד שני סוגי גבינה עם חמאה מומסת, סוכר, תמצית וניל וביצים.
- מעבירים כוס מהבלילה לקערית. מוסיפים קורנפלור לקערית וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.
- מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים יחד שוקולד וחמאה. בקערה נפרדת טורפים (לא מקציפים) ביצים ושני סוגי סוכר לתערובת אחידה. מערבבים פנימה את תערובת השוקולד. מנפים יחד לתוך הבלילה קמח, אבקת אפייה ומלח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מערבבים פנימה את האגוזים.
- מרכיבים ואופים: מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשאירים קצוות נייר מבצבצים לחילוץ קל. יוצקים את רוב תערובת הבראוניז לתבנית (שומרים בצד את יתרת התערובת לקישוט). יוצקים בעדינות את תערובת הגבינה על הבראוניז.
- בעזרת 2 כפות מפזרים ערמות קטנות מיתרת תערובת הבראוניז מעל הגבינה (אל תנסו למרוח את תערובת השוקולד או ליצור שכבה אחידה - המראה הסופי לא יהיה סימטרי וזה כל הקסם).
- אופים כשעה, עד ששכבת הגבינה מתייצבת.
- מצננים לחלוטין ומעבירים לשעתיים למקרר (כדי להקל על הפריסה).
- שולפים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפייה), פורסים לריבועים ומגישים קר או בטמפרטורת החדר. שומרים במקרר.
-
כל המתכונים הכי שווים לחג השבועות כאן:
בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!
קנלוני בטטות וגבינות - כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
פינגר פוד לשבועות - אצבעות גבינה קריספיות
עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן
ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים
קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד
בואיקוס - לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה
סהרוני גבינה מלוחים שילדים מאוד אוהבים
פשטידת תירס ב-10 דקות
כמו באמריקה - קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין
קאוורמה או בניצה, זה לא משנה - מתכון למחמם הרשמי של החורף!
עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן - עוגת ספירלה גבינה ושוקולד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (70)
הכנתי את המתכון הזה המון פעמים והוא מושלםםםםם. אני אוהבת בעיקר את החלק של הגבינה, האם אפשר להכפיל כמויות של מלית הגבינה ולאפות אותה כמו עוגת גבינה? בלי החלק של השוקולד?
אפשר להקפיא? תודה!
היי נעמה, כן. אפשר בכיף
היי יכול להיות שהעוגה מוכנה אחרי 50 דק?
יכול להיות אביגיל. כל תנור והחום שלו.
מכינה עכשיו ורואה שאחרי חצי זמן אפייה החלק העליון השחים ולא נשאר בהיר ויפה כמו בתמונה (וכמו שמכירה את העוגה הזו) – האם זה אומר להנמיך את החום? לא 170 אלא כמה כדאי?
יכול להיות שהתנור חזק מידי אז אפשר להוריד 5 מעלות, כמו גם לשים את העוגה בשלב התחתון של התנור