-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מלבנית קטנה 20*20
-
תרסיס שמן פאם לשימון התבנית
שכבת עוגיות
-
100 גרם חמאה רכהרכה מאד אך לא נוזלית
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
150 גרם מטבעות שוקולד מרירקצוץ לקוביות קטנות
-
1/2 כוס אגוזי פקאןקצוצים גס לא חובה
שכבת בראוניז
-
100 גרם חמאהחתוכה לקוביות
-
150 גרם מטבעות שוקולד מרירקצוץ דק
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס סוכר חום בהיר דמררה
-
3 ביצים L
-
1/2 כוס קמח לבן
-
1/4 כוס אבקת קקאו
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפ של 190 מעלות. גם משמנים וגם מרפדים בנייר אפייה.
- מכינים את בצק העוגיות: בקערה גדולה שמים את החמאה הרכה (אם הוצאתם אותה הרגע מהמקרר שימו אותה 10 שניות במיקרו אבל לא יותר כדי שלא תהפוך לנוזלית) ואת הסוכר וטורפים כדקה עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
- מוסיפים את הביצה והוניל וטורפים היטב.
- מניחים נפה על הקערה ומוסיפים את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים, מוסיפים את קוביות השוקולד והאגוזים (תשאירו קצת שוקולד ואגוזים בחוץ לקישוט מלמעלה) ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד.
- מכינים את הבראוניז: בקערה גדולה המתאימה למיקרוגל שמים את החמאה והשוקולד הקצוץ דק. מפעילים את המיקרוגל בפולסים של 20 שניות ומערבבים בין הפעלה להפעלה כדי שהשוקולד לא ישרף (אם אין לכם מיקרוגל אז משתמשים בבן-מארי). כשהשוקולד כמעט נמס לגמרי מפסיקים לחמם ומערבבים היטב.
- מוסיפים את שני סוגי הסוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים את הביצים (אחת אחת) וטורפים שוב.
- מניחים נפה על הקערה ומנפים פנימה את הקמח, הקקאו והמלח. טורפים עד שזה אחיד ומעבירים לתבנית המשומנת והמנויירת.
- הרכבה ואפייה: מפזרים עם האצבעות את תערובת העוגיות על תערובת הבראוניז בצורה אחידה (לא חייב להיות ממש אחיד). אופים כ 22-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בצדדים של העוגה יוצא עם מעט פירורים וקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים יותר - אך לא נוזלי.
עוגיות פיצוחים: ללא גלוטן, כמעט ללא סוכר וטעים עם הקפה!
פנקוטה עם מקפא תותים מרשימה וחגיגית
חיתוכיות פאי פקאן ניחוחיות ומשמחות
עוגיות נוטלה מעולות למשלוח המנות (וגם בשביל עצמכם)
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפ של 190 מעלות. גם משמנים וגם מרפדים בנייר אפייה.
- מכינים את בצק העוגיות: בקערה גדולה שמים את החמאה הרכה (אם הוצאתם אותה הרגע מהמקרר שימו אותה 10 שניות במיקרו אבל לא יותר כדי שלא תהפוך לנוזלית) ואת הסוכר וטורפים כדקה עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
- מוסיפים את הביצה והוניל וטורפים היטב.
- מניחים נפה על הקערה ומוסיפים את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים, מוסיפים את קוביות השוקולד והאגוזים (תשאירו קצת שוקולד ואגוזים בחוץ לקישוט מלמעלה) ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד.
- מכינים את הבראוניז: בקערה גדולה המתאימה למיקרוגל שמים את החמאה והשוקולד הקצוץ דק. מפעילים את המיקרוגל בפולסים של 20 שניות ומערבבים בין הפעלה להפעלה כדי שהשוקולד לא ישרף (אם אין לכם מיקרוגל אז משתמשים בבן-מארי). כשהשוקולד כמעט נמס לגמרי מפסיקים לחמם ומערבבים היטב.
- מוסיפים את שני סוגי הסוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים את הביצים (אחת אחת) וטורפים שוב.
- מניחים נפה על הקערה ומנפים פנימה את הקמח, הקקאו והמלח. טורפים עד שזה אחיד ומעבירים לתבנית המשומנת והמנויירת.
- הרכבה ואפייה: מפזרים עם האצבעות את תערובת העוגיות על תערובת הבראוניז בצורה אחידה (לא חייב להיות ממש אחיד). אופים כ 22-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בצדדים של העוגה יוצא עם מעט פירורים וקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים יותר - אך לא נוזלי.
עוגיות פיצוחים: ללא גלוטן, כמעט ללא סוכר וטעים עם הקפה!
פנקוטה עם מקפא תותים מרשימה וחגיגית
חיתוכיות פאי פקאן ניחוחיות ומשמחות
עוגיות נוטלה מעולות למשלוח המנות (וגם בשביל עצמכם)
הערות
- מומלץ להכין את כל החומרים מראש על השיש, מסודרים יפה כדי לעבוד במהירות
- די קשה לדעת מתי הבראוניז מוכנים כי הם מכוסים בבצק עוגיות, אבל שימו לב לא לאפות יותר מידי כדי שהבראוניז לא יתייבשו, אז לשמור על התנור ולדקור את העוגה החל מהדקה ה-18
- מצננים לגמרי לפני שמוציאים את כל העוגה מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות, קטנטנות. עוד יותר קטנות. עוד יותר
הערות
- מומלץ להכין את כל החומרים מראש על השיש, מסודרים יפה כדי לעבוד במהירות
- די קשה לדעת מתי הבראוניז מוכנים כי הם מכוסים בבצק עוגיות, אבל שימו לב לא לאפות יותר מידי כדי שהבראוניז לא יתייבשו, אז לשמור על התנור ולדקור את העוגה החל מהדקה ה-18
- מצננים לגמרי לפני שמוציאים את כל העוגה מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות, קטנטנות. עוד יותר קטנות. עוד יותר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (17)
היי! איזה גודל תבנית משתמשים?
20*20