-
מרכיבים20
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 20 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
1/2קובייה או 25 גרם שמרים טריים
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
3/4כוס או 180 מ"ל חלב 3%
-
3 חלמונים L
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
120 גרם חמאה רכה
-
1 כפית מלח דק
מלית גבינה וצימוקים
-
500 גרם גבינה כחושה “טוב טעם”
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 חלמונים L
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
2 כפות קורנפלור
-
20 גרם חמאה רכה
-
1/2כוס או 75 גרם צימוקים בהירים
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה).
- מכינים את מלית הגבינה: מערבבים גבינה, סוכר ,סוכר וניל, תמצית וניל, חלמונים, קליפת לימון וקורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה חמאה מומסת וצימוקים. שומרים במקרר עד השימוש.
- מרכיבים ואופים: מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10 ס”מ בערך).
- שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית, וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל גבעת הגבינה, ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל - אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם מלית הגבינה קצת מציצה).
- מניחים את המעטפות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהמעטפות כמעט מכפילות את נפחן.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהגביניות זהובות (גם בתחתית) מצננים מעט.
- מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה).
- מכינים את מלית הגבינה: מערבבים גבינה, סוכר ,סוכר וניל, תמצית וניל, חלמונים, קליפת לימון וקורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה חמאה מומסת וצימוקים. שומרים במקרר עד השימוש.
- מרכיבים ואופים: מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10 ס”מ בערך).
- שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית, וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל גבעת הגבינה, ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל - אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם מלית הגבינה קצת מציצה).
- מניחים את המעטפות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהמעטפות כמעט מכפילות את נפחן.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהגביניות זהובות (גם בתחתית) מצננים מעט.
- מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (89)
לא תפח לי. משערת בגלל שהחלב היה קר, לא צויין במתכון אחרת
היי אתי, תוודאי שכיסית את הבצק ולא שכחת את השמרים.
לא אמורה להיות בעיית התפחה.
הי . אחרי אפיה איך שומרים את הגביניות
הי עליזה. ניתן לשמור בקופסה אטומה במקרר