גביניות אקספרס
אוהבים גביניות, אבל אין לכם יותר מדי זמן? תכינו גביניות אקספרס - מאפי בוקר מתוקים אהובים, רק בהרבה פחות זמן, בזכות השימוש בבצק שמרים עלים מוכן
אוהבים גביניות, אבל אין לכם יותר מדי זמן? תכינו גביניות אקספרס - מאפי בוקר מתוקים אהובים, רק בהרבה פחות זמן, בזכות השימוש בבצק שמרים עלים מוכן
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מתכון מלא לגביניות כבר נתתי כאן מזמן. אפילו המלצתי עליו למי שרוצה להתעורר יום אחד מוקדם-מוקדם בבוקר, ולהפתיע את בן או בת הזוג עם מאפה שמרים טרי, תוצרת בית. אבל מה יעשו אלה שאוהבים את בן הזוג, אוהבים גביניות – אבל שונאים לקום מוקדם? הו, בשבילכם נולד בצק השמרים המוכן. לילה לפני מעבירים את הבצק הקנוי להפשרה במקרר. בבוקר מכוונים את התנור, בזמן שהוא מתחמם מערבבים מלית ריקוטה מהירה וממלאים את הבצק, ואופים ישר – בלי שום התפחה. כל התהליך ייקח לכם פחות זמן מלקפוץ לקנות גביניות מהחנות…
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 13 |
---|
מצרכים
מצרכים
גביניות
-
1 חבילה בצק שמרים עלים קפוא
-
1גביע או 250 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
1/4כוס או 30 גרם אבקת סוכר
-
1 חלמון L
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
קישוט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 ס”מ.
- בקערה טורפים גבינה, אבקת סוכר וחלמון לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים צימוקים (רק אם רוצים) ומערבבים.
- מניחים כף (לא גדושה) מלית גבינה במרכז כל ריבוע בצק ומקפלים כל 2 פינות נגדיות באופן מעט חופף לקבלת מעטפה ממולאת.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחלבון לזיגוג. אופים מיד (ללא התפחה) 25-20 דקות, עד להשחמה. מוציאים מהתנור, מקשטים באבקת סוכר ומגישים חמים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 ס”מ.
- בקערה טורפים גבינה, אבקת סוכר וחלמון לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים צימוקים (רק אם רוצים) ומערבבים.
- מניחים כף (לא גדושה) מלית גבינה במרכז כל ריבוע בצק ומקפלים כל 2 פינות נגדיות באופן מעט חופף לקבלת מעטפה ממולאת.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחלבון לזיגוג. אופים מיד (ללא התפחה) 25-20 דקות, עד להשחמה. מוציאים מהתנור, מקשטים באבקת סוכר ומגישים חמים.
הערות
- אפשר להחליף את בצק השמרים בריבועי בצק עלים קנויים. גם יוצא טעים (אם כי יותר בז'אנר הבורקס, בלי הנימוחות של מאפה שמרים).
הערות
- אפשר להחליף את בצק השמרים בריבועי בצק עלים קנויים. גם יוצא טעים (אם כי יותר בז'אנר הבורקס, בלי הנימוחות של מאפה שמרים).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (10)
היי אפשר להכין את המלית עם גבינת מסקרפונה או שהיא תגלוש לי באפיה?
הי נועה, עדיף שלא להחליף את הגבינה במתכון
היי נשאר לי קצת מלית של הגבינה ונגמר לי הבצק עלים יש לך אולי רעיון מה לעשות עם המלית של הגבינה שנישארה?
תוסיפי קצת קמח וטטגני כלביבות