-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
סוד המרקם של גלידת השוקולד הזו, שמכינים ללא מכונה מיוחדת, טמון בשילוב של רסק בננות ושל ליקר אלכוהולי (שמעכב קיפאון). ליקר האייריש קרים תורם גם לטעם הנפלא של הגלידה, וקישוטים של שוקולד מגורר, פקאן סיני ובננה צ’יפס משלימים את הרושם.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
גלידה
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
150 גרם שוקולד מריר
-
1 כף אייריש קרים
-
2 בננות גדולות
אופן הכנה
- קוצצים גס שוקולד ופקאנים.
- בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מכניסים את השוקולד למעבד מזון ומוזגים עליו את השמנת החמה מהסיר.
- ממתינים דקה, ובינתיים מקלפים וחותכים את הבננות באופן גס.
- מעבדים את השוקולד והשמנת המתוקה לתערובת חלקה, מוסיפים את חתיכות הבננה וטוחנים שנית לתערובת חלקה.
- מוסיפים אייריש קרים וטוחנים עוד כמה שניות.
- מעבירים את התערובת לקופסה אטומה, סוגרים ומקפיאים לפחות 4 שעות.
- לפני ההגשה מפזרים מעל שוקולד מגורר (הכי יפה ליצור “תלתלים” בקולפן ירקות), בננה צ’יפס ופקאן סיני.
אופן הכנה
- קוצצים גס שוקולד ופקאנים.
- בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מכניסים את השוקולד למעבד מזון ומוזגים עליו את השמנת החמה מהסיר.
- ממתינים דקה, ובינתיים מקלפים וחותכים את הבננות באופן גס.
- מעבדים את השוקולד והשמנת המתוקה לתערובת חלקה, מוסיפים את חתיכות הבננה וטוחנים שנית לתערובת חלקה.
- מוסיפים אייריש קרים וטוחנים עוד כמה שניות.
- מעבירים את התערובת לקופסה אטומה, סוגרים ומקפיאים לפחות 4 שעות.
- לפני ההגשה מפזרים מעל שוקולד מגורר (הכי יפה ליצור “תלתלים” בקולפן ירקות), בננה צ’יפס ופקאן סיני.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
יש אפשרות להחליף את הבננות בפרי אחר?
אפשר להוסיף פירות יער, קוביות של פירות עונתיים שאוהבים או אגוזים ושקדים.
מה התחליף לאייריש קרים? בעייתי לי מבחינת כשרות
האלכוהול הוא מרכיב מאוד קריטי במתכון ולכן לא מומלץ לוותר עליו
ולנסות מתכון אחר 🙂
לא כתוב במתכון כמה אייריש קרים צריך.
צודק, תוקן!