-
מרכיבים14
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
מרכיבים 14 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
3 ביצים L
-
2כוסות או 400 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1/2כוס או 70 גרם אבקת קקאו
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
קרם
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 כפות אבקת סוכר
קישוט
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומרפדים את התחתית בעיגול נייר אפייה. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במשך 2 דקות במהירות גבוהה לתערובת אוורירית.
- מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית.
- מוסיפים את שאר חומרי העוגה לפי הסדר ומקציפים רק עד איחוד.
- מוזגים את הבלילה לתבנית, בכל צד שלה בערך עד 3/4 גובה.
- מניחים על תבנית התנור קערה בינונית שמתאימה לתנור, ממלאים במים עד 1/2 הגובה וממקמים את תבנית העוגה כך שהצד השפיצי טובל במים. המים אמורים לגעת מבחוץ רק בתבנית ולא להגיע לבלילה.
- אופים כ-40-30 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע, וקיסם שננעץ במרכז כל אחד מהצדדים יוצא יבש. מצננים לפחות 20 דקות לפני שהופכים על התבנית. מצננים לגמרי לפני שמרכיבים.
- מכינים את הקרם: במיקסר מקציפים יחד את כל חומרי הקרם לקרם יציב.
- מיישרים בסכין את החלק העליון של בסיס הקאפקייק. מיישרים בזהירות גם את החלק התחתון של ה”כיפה”. מורחים 1/3 מכמות הקרם מעל הבסיס.
- מרימים את הכיפה בעזרת תרווד ומניחים מעל בדיוק במרכז. מהדקים בעדינות בידיים.
- מעבירים את שאר הקרם לשקית זילוף עם פיה משוננת ומזלפים לכיסוי הכיפה, בזילופים בצורת נשיקות או שושנים.
- מפזרים את הסוכריות. שומרים במקרר עד ההגשה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומרפדים את התחתית בעיגול נייר אפייה. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במשך 2 דקות במהירות גבוהה לתערובת אוורירית.
- מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית.
- מוסיפים את שאר חומרי העוגה לפי הסדר ומקציפים רק עד איחוד.
- מוזגים את הבלילה לתבנית, בכל צד שלה בערך עד 3/4 גובה.
- מניחים על תבנית התנור קערה בינונית שמתאימה לתנור, ממלאים במים עד 1/2 הגובה וממקמים את תבנית העוגה כך שהצד השפיצי טובל במים. המים אמורים לגעת מבחוץ רק בתבנית ולא להגיע לבלילה.
- אופים כ-40-30 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע, וקיסם שננעץ במרכז כל אחד מהצדדים יוצא יבש. מצננים לפחות 20 דקות לפני שהופכים על התבנית. מצננים לגמרי לפני שמרכיבים.
- מכינים את הקרם: במיקסר מקציפים יחד את כל חומרי הקרם לקרם יציב.
- מיישרים בסכין את החלק העליון של בסיס הקאפקייק. מיישרים בזהירות גם את החלק התחתון של ה”כיפה”. מורחים 1/3 מכמות הקרם מעל הבסיס.
- מרימים את הכיפה בעזרת תרווד ומניחים מעל בדיוק במרכז. מהדקים בעדינות בידיים.
- מעבירים את שאר הקרם לשקית זילוף עם פיה משוננת ומזלפים לכיסוי הכיפה, בזילופים בצורת נשיקות או שושנים.
- מפזרים את הסוכריות. שומרים במקרר עד ההגשה.
הערות
- מכינים את העוגה בתבנית בצורת קאפקייק ענק
- אפשר להוריד את כמות הסוכר במתכון העוגה ל-1 ו-1/2 כוסות אם אוהבים עוגות פחות מתוקות
הערות
- מכינים את העוגה בתבנית בצורת קאפקייק ענק
- אפשר להוריד את כמות הסוכר במתכון העוגה ל-1 ו-1/2 כוסות אם אוהבים עוגות פחות מתוקות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (52)
היי, אפשר להכין מהעוגה הזאת בסיס לעוגת שכבות?
בהחלט
משום מה כבר פעם שניה שאני מכינה אותה ולוקח לה המון זמן לאפות שעה לפחות אחך זה?
היי קרן, זה יכול להשתנות לפי סוג התנור, זה בסדר גמור