-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
העוגה הבחושה הזו כל כך נהדרת, והתאהבתי בה כל כך כבר כשהיא יצאה מהתנור – שפשוט הייתי חייבת לקרוא לה בשם “המושלמת”. אז מה אם כבר יש לי עוגה בשם “המושלמת ליד הקפה”? זו תהיה “המושלמת ליד הקפה 2″… לא צריך כאן מיקסר, כי את הבצק מכינים בקלות, בכמה שלבים קצרצרים, במעבד המזון. ואם אין לכם גם מעבד מזון, אפשר אפילו בידיים (מאחדים את החמאה והחומרים היבשים לפירורים בלישה ידנית קצרה, ואחרי הוספת החומרים הרטובים עוברים למטרפה).
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
3 ביצים L
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- במעבד מזון מעבדים חמאה, סוכר, סוכר וניל וקמח רק עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד.
- לפירורים שנשארו במעבד המזון מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה ואבקת אפייה ומעבדים עוד 20-15 שניות, רק עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
- משטחים את הבלילה בתבניות משומנות ומפזרים מעל את הפירורים (מפוררים בידיים אם הם התגבשו מעט). הבלילה תמלא רק חצי מגובה התבניות וזה בסדר - העוגות תופחות מאוד בתנור.
- אופים כ-40 דקות (כ-15 דקות אם אופים בתבנית שקעים) עד שהעוגות תפוחות וספוגיות למגע, הפירורים זהובים וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מצננים ומגישים. שומרים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- במעבד מזון מעבדים חמאה, סוכר, סוכר וניל וקמח רק עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד.
- לפירורים שנשארו במעבד המזון מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה ואבקת אפייה ומעבדים עוד 20-15 שניות, רק עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
- משטחים את הבלילה בתבניות משומנות ומפזרים מעל את הפירורים (מפוררים בידיים אם הם התגבשו מעט). הבלילה תמלא רק חצי מגובה התבניות וזה בסדר - העוגות תופחות מאוד בתנור.
- אופים כ-40 דקות (כ-15 דקות אם אופים בתבנית שקעים) עד שהעוגות תפוחות וספוגיות למגע, הפירורים זהובים וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מצננים ומגישים. שומרים בטמפרטורת החדר.
הערות
- שדרוג אוכמניות: מוסיפים 2-3 כפות מלית אוכמניות לבלילה בכמה קיפולים ליצירת דוגמת שיש. תתקבל עוגת שיש אוכמניות רכה נהדרת.
הערות
- שדרוג אוכמניות: מוסיפים 2-3 כפות מלית אוכמניות לבלילה בכמה קיפולים ליצירת דוגמת שיש. תתקבל עוגת שיש אוכמניות רכה נהדרת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (134)
עוגה מושלמת, יש מצב לקבל את המתכון עם התוספת של גבינת השמנת? בסרטון אין כמויות מדוייקות וממש בא לי לשדרג ככה 🙂
היי שירה,, את מתכוונת לשמנת החמוצה?
היי קרין, יש תחליפים לגרסה פרווה?
הי צורית. אפשר להמיר את החמאה בשמן (רק לקחת 170 גרם שמן על 200 גרם חמאה) ולהחליף את השמנת בשמנת צמחית.
אין על המתכונים של קרין גורן.משתמשת במתכונים לכל העוגיות והעוגות שאני מכינ
תודה רבה אתי