-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
המתכון הבא למעמול (שהוא כנראה הכי מוצלח שאי פעם יצא מהתנור שלי, עם בצק בטעם חמאתי שמתמוסס בפה ומלית תמרים נהדרת) קיבלתי מדנה אחותי הקטנה. בלי ששמתי לב היא הפכה לאופה מעולה, ולי נשאר רק להתגאות ולהתמוגג מהתוצאות. התוספת שלי למתכון היא שתי אפשרויות עיצוב אחרות, בלי להשתמש בפינצטת המעמול הקאלסית: הראשונה – תבניות לחיצה מיוחדות. השנייה – פינצטה ביתית, שמכינים לבד מתבנית חד פעמית.
אין לכם פינצטת מעמול ואתם רוצים פתרון בזק? קחו תבנית אלומיניום חד פעמית שאתם לא קשורים אליה וגזרו ממנה רצועה ארוכה בגודל 10X5 ס”מ, בערך. קפלו ל-2 לרוחב (כדי שהפינצטה תהיה עבה וחזקה מספיק). גזרו את השוליים בזיג-זג לקבלת “שיניים” מחודדות, קפלו לחצי – והרי לכם פינצטת מעמול תוצרת בית.
הכי חשוב שהמעמולים לא ישחימו, אלא רק יתחילו להזהיב, כדי שהמרקם שלהם יישאר נמס בפה. אם התנור שלכם חזק או שאתם לא רוצים לעשות עליו בייביסיטר עדיף שתאפו בחום נמוך יותר (160 מעלות) לזמן ממושך יותר (20-15 דקות).
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
1 מיכל ממרח תמרים
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 קורט ציפורן טחון
-
1/2 כוס אגוזי מלך
קישוט
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון שמים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים ומי ורדים ומעבדים קצרות רק עד לקבלת בצק קטיפתי, רך ולא דביק. אם הבצק דביק מדי- מוסיפים כף קמח. אם הוא יבש ומתפורר - מוסיפים כף מים.
- מעצבים מעמולים (בעזרת תבנית לחיצה, פינצטה למעמול או פינצטה תוצרת בית) ואופים: מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל עגבניית שרי. מועכים כל כדור בצק ל”פיתה” ומניחים במרכז חצי כפית מלית (נעזרים בשתי כפיות או בשקית זילוף שחותכים לה את השפיץ). אוספים את הבצק מעל המלית ומגלגלים לכדור ממולא.
- אם משתמשים בתבנית לחיצה למעמול - מקמחים מעט את התבנית, מכניסים את כדור הבצק הממולא ולוחצים פנימה להטבעת הדוגמה. לשחרור, הופכים את התבנית מעל שולחן העבודה ונותנים כמה מכות, עד שהמעמול קופץ החוצה.
- אם רוצים לעצב מעמול קלאסי - צובטים את שולי הכדור בפינצטת מעמול סביב סביב וגם מלמעלה (אפשר גם בפינצטה תוצרת בית, ר’ בהמשך).
- במקרה שכדורי הבצק מתרככים ונדבקים לפינצטה או לתבנית הלחיצה (קורה במיוחד בימים חמים) - מכניסים אותם למקפיא ל-10 דקות, להתייצבות, לפני שממשיכים.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב (גם בתחתית), אבל עדיין בהירות.
- מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר (עד חודש).
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון שמים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים ומי ורדים ומעבדים קצרות רק עד לקבלת בצק קטיפתי, רך ולא דביק. אם הבצק דביק מדי- מוסיפים כף קמח. אם הוא יבש ומתפורר - מוסיפים כף מים.
- מעצבים מעמולים (בעזרת תבנית לחיצה, פינצטה למעמול או פינצטה תוצרת בית) ואופים: מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל עגבניית שרי. מועכים כל כדור בצק ל”פיתה” ומניחים במרכז חצי כפית מלית (נעזרים בשתי כפיות או בשקית זילוף שחותכים לה את השפיץ). אוספים את הבצק מעל המלית ומגלגלים לכדור ממולא.
- אם משתמשים בתבנית לחיצה למעמול - מקמחים מעט את התבנית, מכניסים את כדור הבצק הממולא ולוחצים פנימה להטבעת הדוגמה. לשחרור, הופכים את התבנית מעל שולחן העבודה ונותנים כמה מכות, עד שהמעמול קופץ החוצה.
- אם רוצים לעצב מעמול קלאסי - צובטים את שולי הכדור בפינצטת מעמול סביב סביב וגם מלמעלה (אפשר גם בפינצטה תוצרת בית, ר’ בהמשך).
- במקרה שכדורי הבצק מתרככים ונדבקים לפינצטה או לתבנית הלחיצה (קורה במיוחד בימים חמים) - מכניסים אותם למקפיא ל-10 דקות, להתייצבות, לפני שממשיכים.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב (גם בתחתית), אבל עדיין בהירות.
- מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר (עד חודש).
תגובות (6)
עשיתי לפי המתכון בדיוק והמעמולים נפתחו באפייה למה?
יכול להיות שהבצק היה רך מדי? ניסית לקרר לפני האפייה?
כמות מי הורדים ממש גדולה, השתלטו על כל הטעמים. אולי הכוונה לכפית?
הכוונה היא למי ורדים ולא לתמצית מי ורדים שהיא הרבה יותר מרוכזת. אפשר להשתמש גם במי זהר (הם “עדינים” יותר ממי ורדים).
כמות הקמח והאגוזים בכוס חד פעמי
כוס מידה (240 מ”ל)
כוס קמח שוקלת 140 גרם