העוגה המשוגעת – עוגת שכבות מרנג ומוס שוקולד

רוצים להרשים את האורחים בפסח? קרין גורן חולקת מתכון מושלם של העוגה המשוגעת - עוגת שכבות מרנג ומוס שוקולד כשרה לפסח בצורת "נשיקה" ענקית ללא גלוטן
רוצים להרשים את האורחים בפסח? קרין גורן חולקת מתכון מושלם של העוגה המשוגעת - עוגת שכבות מרנג ומוס שוקולד כשרה לפסח בצורת "נשיקה" ענקית ללא גלוטן
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    6
  • הכנה שעה
    כולל 9 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    6
  • הכנה שעה
    כולל 9 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
עוגות מוס ושכבות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

מוס שוקולד

רוטב שוקולד


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-100 מעלות במצב טורבו.
  2. במיקסר מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים במשך דקה, לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד 20 דקות (ולא פחות) במהירות מקסימלית. אם המיקסר שלכם מתחמם, תנו לו לנוח כמה דקות ואז המשיכו להקציף.
  3. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פיה משוננת. עובדים בכמה נגלות כדי לא למלא אותה יותר מדי.
  4. על נייר אפייה מזלפים עיגולים שטוחים בהיקפים הולכים וקטנים: בערך 22 ס”מ לגדול, 6-8 ס”מ לקטן, ועוד 4 או 5 שכבות באמצע. את העיגול הקטן ביותר מזלפים בצורת נשיקה גבוהה, עם שפיץ. מעבירים בזהירות את הנייר לתבנית תנור הפוכה ואופים 3 שעות, עד שהמרנג מתייבש ומתנתק בקלות מהנייר.
  5. מכינים את המוס: שוברים את השוקולד לקערה גדולה. מחממים בסיר את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוזגים בערך 1/2 מכמות השמנת המתוקה החמה על השוקולד וטורפים לאיחוד. מוסיפים את יתר השמנת המתוקה וטורפים לאיחוד. מעבירים ל-4 שעות לפחות במקרר.
  6. מקציפים את הגנאש שהתקרר לקצפת שוקולד רכה ומעבירים לשקית זילוף עם פיה משוננת.
  7. מורחים מעט מוס על צלחת הגשה (להדבקת העוגה) ומניחים את תחתית המרנג הגדולה ביותר. מזלפים שכבת מוס. מכסים במרנג הבא (הגדול ביותר מאלה שנשארו), מזלפים שכבת מוס וכך הלאה. מסיימים מלמעלה בנשיקת המרנג. מעבירים למקרר ל-4 שעות.
  8. במיקרוגל או בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה והשוקולד, להמסה. טורפים לאיחוד ומצננים לטמפרטורת החדר. מוזגים את הרוטב על העוגה הקרה ומגישים.

הערות

  • אם רוצים לדייק יותר, אפשר לסמן עיגולים על נייר האפייה ואז להפוך אותו, כדי שהמרנג עצמו לא ייגע בדיו, או להניח את נייר האפייה מעל שבלונה/דף עם סימונים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    Hila Mualem

    היי, אפשר להכניס את כל התבניות של המרנג בבת אחת לתנור, או אחת בכל פעם?

      Foody team
      מערכת Foody

      אפשר במצב טורבו

    Avatar
    דנה

    יש אפשרות במקום מוס שוקולד מריר מוס שוקולד לבן ?

    Avatar
    Lidia Yagudaev

    תודה רבה על מתכונים טובים ומוצלחים

      Avatar
      דנה

      נראה מעולה ממש !

קטגוריות