-
מרכיבים9
-
הכנה שעהכולל 4 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
מרכיבים 9 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 4 שעות | קלוריות | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
קאפקייקס
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
4 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
3כוסות או 420 גרם קמח תופח
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מכינים את הקאפקייקס: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את תמצית הווניל, הביצים והסוכר וממשיכים להקציף עוד דקה. מוסיפים את הקמח ומקציפים לאט, לאיחוד.
- מרפדים את תבנית המאפינס במנז’טים יפים. ממלאים בעזרת כף גלידה עד 3/4 גובה המנז’ט.
- אופים 25-20 דקות להזהבה, או עד שקיסם יוצא כמעט יבש - עם פירורים לחים. מצננים לגמרי.
- מכינים את קרם המרנג: מוזגים לסיר מים רותחים לגובה 3-2 ס”מ בלבד, ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות. בקערה מערבבים (לא מקציפים) את החלבונים, הסוכר, המים והמלח. מניחים את הקערה על הסיר (הקערה אמורה “להתיישב” על דפנות הסיר ולא לגעת במים). מחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגירית בין האצבעות).
- מעבירים את תערובת החלבונים החמה לקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת הופכת לקצף לבן מבריק וקרמי (כ-10 דקות). מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פיית ורד (כוכב סגור).
- מקשטים כל קאפקייק בספירלה שטוחה שמתחילים לזלף מהאמצע כלפי חוץ.
- מקררים את הקאפקייקס שעתיים להתייצבות.
- מכינים אגרטל מקושט בצלופן. מניחים בתוכו כדור קלקר או מלון עטוף בנייר קרפ. מהדקים לתוך האגרטל. נועצים קיסמים (שניים לכל קאפקייק) ו”מושיבים” את הקאפקייקס מעל.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מכינים את הקאפקייקס: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את תמצית הווניל, הביצים והסוכר וממשיכים להקציף עוד דקה. מוסיפים את הקמח ומקציפים לאט, לאיחוד.
- מרפדים את תבנית המאפינס במנז’טים יפים. ממלאים בעזרת כף גלידה עד 3/4 גובה המנז’ט.
- אופים 25-20 דקות להזהבה, או עד שקיסם יוצא כמעט יבש - עם פירורים לחים. מצננים לגמרי.
- מכינים את קרם המרנג: מוזגים לסיר מים רותחים לגובה 3-2 ס”מ בלבד, ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות. בקערה מערבבים (לא מקציפים) את החלבונים, הסוכר, המים והמלח. מניחים את הקערה על הסיר (הקערה אמורה “להתיישב” על דפנות הסיר ולא לגעת במים). מחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגירית בין האצבעות).
- מעבירים את תערובת החלבונים החמה לקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת הופכת לקצף לבן מבריק וקרמי (כ-10 דקות). מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פיית ורד (כוכב סגור).
- מקשטים כל קאפקייק בספירלה שטוחה שמתחילים לזלף מהאמצע כלפי חוץ.
- מקררים את הקאפקייקס שעתיים להתייצבות.
- מכינים אגרטל מקושט בצלופן. מניחים בתוכו כדור קלקר או מלון עטוף בנייר קרפ. מהדקים לתוך האגרטל. נועצים קיסמים (שניים לכל קאפקייק) ו”מושיבים” את הקאפקייקס מעל.
הערות
- אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל + שקית אבקת אפייה
- אם רוצים להזהיב קצת את המרנג – חורכים קלות מלמעלה בעזרת ברנר, או מעבירים לתנור מחומם לחום גבוה, במצב גריל, ומחממים דקה
- את כדורי הקלקר אפשר להשיג בחנויות יצירה או חנויות פרחים
הערות
- אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל + שקית אבקת אפייה
- אם רוצים להזהיב קצת את המרנג – חורכים קלות מלמעלה בעזרת ברנר, או מעבירים לתנור מחומם לחום גבוה, במצב גריל, ומחממים דקה
- את כדורי הקלקר אפשר להשיג בחנויות יצירה או חנויות פרחים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
היי, האם הקרם לא יהיה כבד וחמאתי בטעם שלו?
על טעם ועל ריח אין מה להתווכח 🙂
האם אפשר להכין את הקאפקייקס יום לפני ההגשה? צריך לשמור בקרור?
היי מירב, אם מקררים את הקאפקייקס המרקם שלהם מאוד משתנה. אפשר להכין יום מראש ולשמור בטמפ’ חדר.
כתבת במתכון 2 מיכלי שמנת מתוקה . מיכל של כמה מ”ל כוונתך?
מיכל של 250 מ”ל (כלומר חצי ליטר סכ”ה).