-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מלבנית ענקית (תבנית תנור) - 40X32
-
4 כוסות שיבולת שועל עבה
-
3/4 כוס קמח לבן
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
100 גרם חמאה
-
1 כוס דבש
-
1/4 כוס סוכר חום בהיר – דמררה
-
1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כוסות גרעיני חמנייה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- שמים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח ואבקת סודה לשתייה, ומערבבים.
- שמים את החמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה עם החומרים היבשים, ביחד עם דבש, סוכר חום, חמאת בוטנים, תמצית וניל ותוספות. מערבבים הכל בידיים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ודוחסים היטב בעזרת תחתית של כוס.
- אופים עד להזהבה, כ-45 דקות.
- מניחים לקירור בטמפרטורת החדר, עד התייצבות. מעבירים מהתבנית למשטח עבודה או קרש חיתוך וחותכים לקוביות או לצורות אחרת.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- שמים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח ואבקת סודה לשתייה, ומערבבים.
- שמים את החמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה עם החומרים היבשים, ביחד עם דבש, סוכר חום, חמאת בוטנים, תמצית וניל ותוספות. מערבבים הכל בידיים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ודוחסים היטב בעזרת תחתית של כוס.
- אופים עד להזהבה, כ-45 דקות.
- מניחים לקירור בטמפרטורת החדר, עד התייצבות. מעבירים מהתבנית למשטח עבודה או קרש חיתוך וחותכים לקוביות או לצורות אחרת.
הערות
- משתמשים סה"כ ב-2 כוסות פיצוחים : אגוזי מלך, גרעיני דלעת, שבבי שקדים, גרעיני חמנייה וכו'.
הערות
- משתמשים סה"כ ב-2 כוסות פיצוחים : אגוזי מלך, גרעיני דלעת, שבבי שקדים, גרעיני חמנייה וכו'.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (22)
אפשר להמיר את החמאה בנטורינה? באותם כמויות?
כן, אפשרי
היי, האם אפשר לוותר על החמאת בוטנים? צריך להוסיף משהו אחר במקום? אפשר אולי יותר דבש?
לא כדאי להוסיף יותר דבש, כן אפשר להחליף בטחינה גולמית או חמאת שקדים.