חטיף גרנולה אפוי

קבלו מתכון מעולה של חטיף גרנולה אפוי - נשנוש בריא ופשוט להכנה על בסיס שיבולת שועל, עם תוספת חמאת בוטנים ופיצוחים, לפי הטעם האישי
קבלו מתכון מעולה של חטיף גרנולה אפוי - נשנוש בריא ופשוט להכנה על בסיס שיבולת שועל, עם תוספת חמאת בוטנים ופיצוחים, לפי הטעם האישי
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
ממתקים
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


תבנית מלבנית ענקית (תבנית תנור) - 40X32

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. שמים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח ואבקת סודה לשתייה, ומערבבים.
  3. שמים את החמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה עם החומרים היבשים, ביחד עם דבש, סוכר חום, חמאת בוטנים, תמצית וניל ותוספות. מערבבים הכל בידיים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ודוחסים היטב בעזרת תחתית של כוס.
  4. אופים עד להזהבה, כ-45 דקות.
  5. מניחים לקירור בטמפרטורת החדר, עד התייצבות. מעבירים מהתבנית למשטח עבודה או קרש חיתוך וחותכים לקוביות או לצורות אחרת.

הערות

  • משתמשים סה"כ ב-2 כוסות פיצוחים : אגוזי מלך, גרעיני דלעת, שבבי שקדים, גרעיני חמנייה וכו'.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    רות

    אפשר להמיר את החמאה בנטורינה? באותם כמויות?

      Avatar
      קרין גורן

      כן, אפשרי

    Avatar
    מור

    היי, האם אפשר לוותר על החמאת בוטנים? צריך להוסיף משהו אחר במקום? אפשר אולי יותר דבש?

      Avatar
      קרין גורן

      לא כדאי להוסיף יותר דבש, כן אפשר להחליף בטחינה גולמית או חמאת שקדים.

הצג עוד

קטגוריות