טארט שוקולד ומנגו של מיס פטל!
אחד הקינוחים המרשימים ביותר שיכלתם לבקש - טארט עם בסיס פריך עשוי מעוגיות, טראפל שוקולד, קרם קטיפתי של מנגו ושוקולד לבן וקישוטים שיוציאו לכולם את העיניים
אחד הקינוחים המרשימים ביותר שיכלתם לבקש - טארט עם בסיס פריך עשוי מעוגיות, טראפל שוקולד, קרם קטיפתי של מנגו ושוקולד לבן וקישוטים שיוציאו לכולם את העיניים
- קרין גורן
-
מרכיבים14
-
הכנה שעהכולל 7 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 14 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 7 שעות | קלוריות | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
150 גרם קליק שחור לבןטחון דק, או פתי בר שוקולד או שילוב של פתי בר שוקולד ואוראו
-
2 כפות סוכר לבן
-
75 גרם חמאהמומסת
טראפלס
-
100 גרם מטבעות שוקולד מריר
-
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%להקצפה
-
1/2 כפית תמצית וניל
קרם מנגו
-
300 גרם מנגוקוביות מנגו קפוא מופשרות
-
2 כפות סוכר לבן
-
150 מ"ל שמנת מתוקה 38%להקצפה, מחולקת ל- 50 מ"ל ו- 100 מ"ל
-
200 גרם מטבעות שוקולד לבן
-
100 גרם גבינת שמנת 5%
קישוט
-
1 שקית פניני שוקולד (מיני קליק)
-
1 קופסה נשיקות מרנגצהובות, וגם מקרונים
-
1 שקית קליק שחור לבן
אופן הכנה
- מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי פתי בר עם סוכר וחמאה מומסת.
- שופכים לתבנית פאי מתפרקת ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מכניסים להתייצבות במקרר לכשעתיים.
- מכינים את המלית: מכניסים לקערה קטנה שוקולד מריר ו-100 מ”ל שמנת.
מכניסים למיקרו ומחממים בפולסים, עד שהשוקולד נמס. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים. - מקררים את התערובת ויוצרים ממנה כדורים קטנים (לחילופין אפשר למזוג את השוקולד המומס לתבניות סיליקון קטנות ולהקפיא).
- מסדרים את הכדורים על תחתית הביסקויטים (מחצית מכמות הכדורים ככל הנראה תספיק. בשאר אפשר להשתמש לקישוט או לגלגל באבקת קקאו לטראפלס טעימים ולשמור במקרר).
- מכינים את קרם המנגו: ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם 100 מ”ל שמנת. מערבבים לתערובת חלקה ואחידה ומצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים היטב.
- מכניסים לבלנדר קוביות מנגו, סוכר ו-50 מ”ל שמנת. טוחנים למחית.
- מערבבים את מחית המנגו עם תערובת השוקולד הלבן.
- שופכים את התערובת לתוך הקלתית מעל לטראפלס ומיישרים. את שאריות הקרם מקפיאים בתבניות סיליקון בצורת כדור או ספירלה, לקישוט.
- מכניסים למקרר להתייצבות לכ-4 שעות.
- מקשטים במקרונים, כדורי מוס מנגו ומרנגים ומגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי פתי בר עם סוכר וחמאה מומסת.
- שופכים לתבנית פאי מתפרקת ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מכניסים להתייצבות במקרר לכשעתיים.
- מכינים את המלית: מכניסים לקערה קטנה שוקולד מריר ו-100 מ”ל שמנת.
מכניסים למיקרו ומחממים בפולסים, עד שהשוקולד נמס. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים. - מקררים את התערובת ויוצרים ממנה כדורים קטנים (לחילופין אפשר למזוג את השוקולד המומס לתבניות סיליקון קטנות ולהקפיא).
- מסדרים את הכדורים על תחתית הביסקויטים (מחצית מכמות הכדורים ככל הנראה תספיק. בשאר אפשר להשתמש לקישוט או לגלגל באבקת קקאו לטראפלס טעימים ולשמור במקרר).
- מכינים את קרם המנגו: ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם 100 מ”ל שמנת. מערבבים לתערובת חלקה ואחידה ומצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים היטב.
- מכניסים לבלנדר קוביות מנגו, סוכר ו-50 מ”ל שמנת. טוחנים למחית.
- מערבבים את מחית המנגו עם תערובת השוקולד הלבן.
- שופכים את התערובת לתוך הקלתית מעל לטראפלס ומיישרים. את שאריות הקרם מקפיאים בתבניות סיליקון בצורת כדור או ספירלה, לקישוט.
- מכניסים למקרר להתייצבות לכ-4 שעות.
- מקשטים במקרונים, כדורי מוס מנגו ומרנגים ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
קרם המנגו לא התייצב. גם אחרי שעות במקרר. מאד מאכזב. ברור שמשהו לא בסדר במתכון אם שלושה אנשים כתבו שהקרם לא התייצב
הי עדנה. כנראה שצריך לקרר אותו עוד יותר. אולי אפילו לילה.
הי. הקרם לא התייצב גם אחרי 4 שעות במקרר. נשאר יחסית דליל. מה לעשות?
בשלב הזה רק לקרר עוד
ניסיתי מספר פעמים להוציא את הקרם מלבנית הספירלה שקניתי במיוחד, אפילו אחרי 24 שעות בפריזר, אך ללא הצלחה. את
לא כל כך הבנתי על מה מדובר..