טארט שוקולד ומנגו של מיס פטל!

אחד הקינוחים המרשימים ביותר שיכלתם לבקש - טארט עם בסיס פריך עשוי מעוגיות, טראפל שוקולד, קרם קטיפתי של מנגו ושוקולד לבן וקישוטים שיוציאו לכולם את העיניים
אחד הקינוחים המרשימים ביותר שיכלתם לבקש - טארט עם בסיס פריך עשוי מעוגיות, טראפל שוקולד, קרם קטיפתי של מנגו ושוקולד לבן וקישוטים שיוציאו לכולם את העיניים
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל 7 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל 7 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

בסיס

טראפלס

קרם מנגו

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי פתי בר עם סוכר וחמאה מומסת.
  2. שופכים לתבנית פאי מתפרקת ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מכניסים להתייצבות במקרר לכשעתיים.
  3. מכינים את המלית: מכניסים לקערה קטנה שוקולד מריר ו-100 מ”ל שמנת.
    מכניסים למיקרו ומחממים בפולסים, עד שהשוקולד נמס. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
  4. מקררים את התערובת ויוצרים ממנה כדורים קטנים (לחילופין אפשר למזוג את השוקולד המומס לתבניות סיליקון קטנות ולהקפיא).
  5. מסדרים את הכדורים על תחתית הביסקויטים (מחצית מכמות הכדורים ככל הנראה תספיק. בשאר אפשר להשתמש לקישוט או לגלגל באבקת קקאו לטראפלס טעימים ולשמור במקרר).
  6. מכינים את קרם המנגו: ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם 100 מ”ל שמנת. מערבבים לתערובת חלקה ואחידה ומצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים היטב.
  7. מכניסים לבלנדר קוביות מנגו, סוכר ו-50 מ”ל שמנת. טוחנים למחית.
  8. מערבבים את מחית המנגו עם תערובת השוקולד הלבן.
  9. שופכים את התערובת לתוך הקלתית מעל לטראפלס ומיישרים. את שאריות הקרם מקפיאים בתבניות סיליקון בצורת כדור או ספירלה, לקישוט.
  10. מכניסים למקרר להתייצבות לכ-4 שעות.
  11. מקשטים במקרונים, כדורי מוס מנגו ומרנגים ומגישים קר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    עדנה ויטה

    קרם המנגו לא התייצב. גם אחרי שעות במקרר. מאד מאכזב. ברור שמשהו לא בסדר במתכון אם שלושה אנשים כתבו שהקרם לא התייצב

      Avatar
      קרין גורן

      הי עדנה. כנראה שצריך לקרר אותו עוד יותר. אולי אפילו לילה.

    Avatar
    עדי

    הי. הקרם לא התייצב גם אחרי 4 שעות במקרר. נשאר יחסית דליל. מה לעשות?

      Foody team
      מערכת Foody

      בשלב הזה רק לקרר עוד

    Avatar
    עידית שפיר

    ניסיתי מספר פעמים להוציא את הקרם מלבנית הספירלה שקניתי במיוחד, אפילו אחרי 24 שעות בפריזר, אך ללא הצלחה. את

      Foody team
      מערכת Foody

      לא כל כך הבנתי על מה מדובר..

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות