-
מרכיבים5
-
הכנה 30 דק׳כולל 9 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 5 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 9 שעות | קלוריות | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
טילונים
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1קופסה או 400 גרם חלב מרוכז
-
200 גרם שוקולד במילוי קרמל
-
15 גביע ופל לגלידה בינוניים
-
200 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- קוצצים את שוקולד הקרמל. עוטפים בנייר אלומיניום את גביעי הוופל, מלמטה למעלה, ומשאירים שוליים מעל כל גביע.
- במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת.
- מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים לאט לאיחוד. מוסיפים את שברי השוקולד ומערבבים.
- מוזגים לתוך הגביעים את תערובת הגלידה ומקפיאים למשך הלילה.
- לקראת הגשה ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומוזגים כף לציפוי על כל טילון.
- מקשטים לפי הטעם ומגישים מיד, או שומרים במקפיא עד להגשה.
אופן הכנה
- קוצצים את שוקולד הקרמל. עוטפים בנייר אלומיניום את גביעי הוופל, מלמטה למעלה, ומשאירים שוליים מעל כל גביע.
- במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת.
- מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים לאט לאיחוד. מוסיפים את שברי השוקולד ומערבבים.
- מוזגים לתוך הגביעים את תערובת הגלידה ומקפיאים למשך הלילה.
- לקראת הגשה ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומוזגים כף לציפוי על כל טילון.
- מקשטים לפי הטעם ומגישים מיד, או שומרים במקפיא עד להגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
שלום. איפה אפשר לקנות מעמד לטילונים
בחנויות אפייה מתמחות
אני חוששת שאולי הוספתי א החלב המרוכז מוקדם מדי ולכן זה לא נהיה קצפת. האם יש איך להציל או שאבוד? הכנתי במיקסר ידני, מה שעוד יותר סיבך את העניינים.
אפשר להשתמש כמו שזה – זה יקפא. פעם הבאה קודם כל תקציפי את השמנת לקצפת.
איך שומרים על הגביע של הגלידה פריך ושלא יהפוך מושי?
שומרים את הגביעים בכלי אטום במקום קריר ויבש. אחרי שממלאים את הגביעים הם יירטבו מהמילוי ויהפכו די מהר ל”מושיים”. אז פשוט למלא ולאכול ((: