טריקולד ביסקוויטים של קרין גורן

עוגת טריקולד ביסקוויטים קרה, ללא אפייה, עם מוס מפנק על בסיס שלושה סוגי שוקולד - מתכון של קרין גורן מהתוכנית סודות מתוקים
עוגת טריקולד ביסקוויטים קרה, ללא אפייה, עם מוס מפנק על בסיס שלושה סוגי שוקולד - מתכון של קרין גורן מהתוכנית סודות מתוקים
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה
    כולל 6 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה
    כולל 6 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
עוגות ביסקוויטים
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


מוס

שכבת ביסקוויטים

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים 3 קערות גדולות ושוברים לתוך כל קערה סוג אחר של שוקולד. מוסיפים לכל קערה 2 כפות חלב. מחממים כל קערה (בנפרד) במיקרו עד להמסה ומערבבים את השוקולד שבתוכה לאיחוד. מצננים את התערובות עד הגעה לטמפרטורת החדר.
  2. במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת רכה. מחלקים את הקצפת באופן שווה בין 3 הקערות ומערבבים לאיחוד. יתקבלו 3 מוסים בצבעים שונים.
  3. משטחים מחצית מהמוס הלבן בכל תבנית. מסדרים את הפתי בר בשורה מעל המוס הלבן. מברישים במעט חלב. משטחים מעל מחצית מהמוס השוקולד-חלב. שוב מסדרים את הפתי בר בשורה מעל המוס ומברישים בחלב. חוזרים על הפעולה עם 1/2 מוס השוקולד המריר.
  4. מעבירים למקפיא להתקשות למשך מינימום 6 שעות, או כל הלילה.
  5. מכינים את הזיגוג: מחממים במיקרו או בסיר על אש קטנה את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים להמסה. מצננים מעט.
  6. מוציאים את העוגות מהמקפיא ומפרידים בידיים את הדפנות של כל תבנית מהעוגה. הופכים כל עוגה על מגש ומסירים את התבנית. מוזגים את זיגוג השוקולד מעל העוגות ומורחים קלות בעזרת גב של כף, עד שהזיגוג זולג על הדפנות. שומרים במקפיא.
  7. שעתיים-שלוש לפני ההגשה מעבירים את העוגה למקרר, להפשרה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. שומרים במקרר.

הערות

  • לחילוץ נוח משתמשים ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות
  • המתכון מתאים ל-2 עוגות

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (36)

Avatar

    Avatar
    אור

    האחרי שהעוגה תהייה במקפיא אני מוציאה ושמה גנאש, אם העוגה צריכה להיות מוגשת כמה שעות לאחר מכן איך אפשר לשמור אותה? כי מצד אחד אני לא רוצה שהשכבות מוס יתרכחו מידי ומצד שני אני לא רוצה לשים את העוגה עם הגנאש במקרר כי אז הוא יתקשה ולא יהיה מבריק.

      Avatar
      קרין גורן

      הי אור, ניתן להוציא את העוגה חצי שעה לפני ההגשה

    Avatar
    ESTER

    יש אפשרות לעשות את הבסיס מביסקווטים וחמאה אם כן מה היחס? אני רוצה בסיס יציב אני עושה בתבנית עגולה עם רינג

      Avatar
      קרין גורן

      היי אסתר, לא ניתן להחליף את הבסיס

      Avatar
      קרין גורן

      כן, 200 גרם פתיבר על 70 גרם חמאה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות