-
מרכיבים12
-
הכנה שעהכולל 6 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 6 שעות | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
מוס
-
100 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם שוקולד חלב
-
100 גרם שוקולד לבן
-
6 כפות חלב 3%
-
2 1/2מיכלים או 625 גרם שמנת מתוקה 38%
-
1/2כוס או 120 מ"ל חלב 3%
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
שכבת ביסקוויטים
-
1חבילה או 250 גרם פתי בר שוקולד
-
1/2כוס או 120 מ"ל חלב 3%
ציפוי
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מכינים 3 קערות גדולות ושוברים לתוך כל קערה סוג אחר של שוקולד. מוסיפים לכל קערה 2 כפות חלב. מחממים כל קערה (בנפרד) במיקרו עד להמסה ומערבבים את השוקולד שבתוכה לאיחוד. מצננים את התערובות עד הגעה לטמפרטורת החדר.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת רכה. מחלקים את הקצפת באופן שווה בין 3 הקערות ומערבבים לאיחוד. יתקבלו 3 מוסים בצבעים שונים.
- משטחים מחצית מהמוס הלבן בכל תבנית. מסדרים את הפתי בר בשורה מעל המוס הלבן. מברישים במעט חלב. משטחים מעל מחצית מהמוס השוקולד-חלב. שוב מסדרים את הפתי בר בשורה מעל המוס ומברישים בחלב. חוזרים על הפעולה עם 1/2 מוס השוקולד המריר.
- מעבירים למקפיא להתקשות למשך מינימום 6 שעות, או כל הלילה.
- מכינים את הזיגוג: מחממים במיקרו או בסיר על אש קטנה את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים להמסה. מצננים מעט.
- מוציאים את העוגות מהמקפיא ומפרידים בידיים את הדפנות של כל תבנית מהעוגה. הופכים כל עוגה על מגש ומסירים את התבנית. מוזגים את זיגוג השוקולד מעל העוגות ומורחים קלות בעזרת גב של כף, עד שהזיגוג זולג על הדפנות. שומרים במקפיא.
- שעתיים-שלוש לפני ההגשה מעבירים את העוגה למקרר, להפשרה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מכינים 3 קערות גדולות ושוברים לתוך כל קערה סוג אחר של שוקולד. מוסיפים לכל קערה 2 כפות חלב. מחממים כל קערה (בנפרד) במיקרו עד להמסה ומערבבים את השוקולד שבתוכה לאיחוד. מצננים את התערובות עד הגעה לטמפרטורת החדר.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת רכה. מחלקים את הקצפת באופן שווה בין 3 הקערות ומערבבים לאיחוד. יתקבלו 3 מוסים בצבעים שונים.
- משטחים מחצית מהמוס הלבן בכל תבנית. מסדרים את הפתי בר בשורה מעל המוס הלבן. מברישים במעט חלב. משטחים מעל מחצית מהמוס השוקולד-חלב. שוב מסדרים את הפתי בר בשורה מעל המוס ומברישים בחלב. חוזרים על הפעולה עם 1/2 מוס השוקולד המריר.
- מעבירים למקפיא להתקשות למשך מינימום 6 שעות, או כל הלילה.
- מכינים את הזיגוג: מחממים במיקרו או בסיר על אש קטנה את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים להמסה. מצננים מעט.
- מוציאים את העוגות מהמקפיא ומפרידים בידיים את הדפנות של כל תבנית מהעוגה. הופכים כל עוגה על מגש ומסירים את התבנית. מוזגים את זיגוג השוקולד מעל העוגות ומורחים קלות בעזרת גב של כף, עד שהזיגוג זולג על הדפנות. שומרים במקפיא.
- שעתיים-שלוש לפני ההגשה מעבירים את העוגה למקרר, להפשרה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. שומרים במקרר.
הערות
- לחילוץ נוח משתמשים ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות
- המתכון מתאים ל-2 עוגות
הערות
- לחילוץ נוח משתמשים ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות
- המתכון מתאים ל-2 עוגות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (36)
האחרי שהעוגה תהייה במקפיא אני מוציאה ושמה גנאש, אם העוגה צריכה להיות מוגשת כמה שעות לאחר מכן איך אפשר לשמור אותה? כי מצד אחד אני לא רוצה שהשכבות מוס יתרכחו מידי ומצד שני אני לא רוצה לשים את העוגה עם הגנאש במקרר כי אז הוא יתקשה ולא יהיה מבריק.
הי אור, ניתן להוציא את העוגה חצי שעה לפני ההגשה
יש אפשרות לעשות את הבסיס מביסקווטים וחמאה אם כן מה היחס? אני רוצה בסיס יציב אני עושה בתבנית עגולה עם רינג
היי אסתר, לא ניתן להחליף את הבסיס
כן, 200 גרם פתיבר על 70 גרם חמאה