-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה רכה
-
1/4 כוס סוכר חום בהיר – דמררה
-
2 כפות סירופ מייפל
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כוסות קמח לבן
-
1 קורט מלח דק
-
200 גרם אגוזי פקאן
הגשה
-
2 כוסות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר חום, סירופ מייפל ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים פנימה פקאנים ומעבדים קצרות לפיזור אחיד בבצק. מקררים את הבצק במקרר עד שנוח לעבוד איתו (כחצי שעה).
- מגלגלים את הבצק הקר לכדורים בקוטר 3 ס”מ.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 25 דקות, עד שהעוגיות זהובות בהירות (גם בתחתית) - הן אמורות להישאר בהירות.
- מצננים מעט ומגלגלים את העוגיות החמימות באבקת סוכר.
- שומרים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר או במקרר (בטמפרטורת החדר העוגיות נוטות להתפורר קצת- מי שמעדיף אותן פחות מתפוררות יכול להגיש קר).
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר חום, סירופ מייפל ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים פנימה פקאנים ומעבדים קצרות לפיזור אחיד בבצק. מקררים את הבצק במקרר עד שנוח לעבוד איתו (כחצי שעה).
- מגלגלים את הבצק הקר לכדורים בקוטר 3 ס”מ.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 25 דקות, עד שהעוגיות זהובות בהירות (גם בתחתית) - הן אמורות להישאר בהירות.
- מצננים מעט ומגלגלים את העוגיות החמימות באבקת סוכר.
- שומרים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר או במקרר (בטמפרטורת החדר העוגיות נוטות להתפורר קצת- מי שמעדיף אותן פחות מתפוררות יכול להגיש קר).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (32)
170 מעלות על איזה תוכנית בתנור?
הי מרינה. תוכנית חום עליון תחתון
הפקאן גרוס או שלם?
שלם
אפשר להקפיא ולפני ההגשה לפזר את האבקת סוכר?
בהחלט