-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2 1/2כוסות או 600 גרם מים פושרים
-
1כף או 10 גרם שמרים יבשים
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
1 כף סירופ מייפל
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח מלא
-
1/2 כוס סובין חיטה
-
1כף או 15 גרם מלח דק
-
5כפות או 50 גרם שומשום
-
5כפות או 50 גרם זרעי פשתן
-
5כפות או 50 גרם גרעיני חמנייה
-
1כף או 15 גרם שמן קנולה
ציפוי
-
4 כפות שומשום
-
4 כפות זרעי פשתן
-
2 כפות גרעיני חמנייה
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו בלון מערבבים קלות להמסה את המים, השמרים, הסוכר והמייפל.
- מוסיפים את שאר החומרים ומקציפים במהירות בינונית לבצק ממש נוזלי, כמו בלילה של פנקייק.
- משמנים את התבניות ומוזגים את הבלילה לכל תבנית עד 1/2 הגובה. מערבבים את חומרי הציפוי ומפזרים מעל הבלילה בתבניות, לכיסוי מלא. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-1 ו-1/2 שעה עד שהבצק יגיע עד שפת התבנית.
- לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- אופים 50 דקות, להתייצבות. מוציאים מהתנור, מקררים 5 דקות. מעלים את חום התנור ל-210 מעלות.
- בזהירות מחלצים את הכיכרות מהתבניות. מעבירים לרשת תנור ומחזירים לאפייה של 10 דקות, להשחמה והתקשות הקרום. מצננים על רשת לטמפרטורת החדר.
- פורסים דק בסכין משוננת בתנועות קצרות ומהירות קדימה ואחורה כדי שהלחם לא יתפורר, ומגישים.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו בלון מערבבים קלות להמסה את המים, השמרים, הסוכר והמייפל.
- מוסיפים את שאר החומרים ומקציפים במהירות בינונית לבצק ממש נוזלי, כמו בלילה של פנקייק.
- משמנים את התבניות ומוזגים את הבלילה לכל תבנית עד 1/2 הגובה. מערבבים את חומרי הציפוי ומפזרים מעל הבלילה בתבניות, לכיסוי מלא. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-1 ו-1/2 שעה עד שהבצק יגיע עד שפת התבנית.
- לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- אופים 50 דקות, להתייצבות. מוציאים מהתנור, מקררים 5 דקות. מעלים את חום התנור ל-210 מעלות.
- בזהירות מחלצים את הכיכרות מהתבניות. מעבירים לרשת תנור ומחזירים לאפייה של 10 דקות, להשחמה והתקשות הקרום. מצננים על רשת לטמפרטורת החדר.
- פורסים דק בסכין משוננת בתנועות קצרות ומהירות קדימה ואחורה כדי שהלחם לא יתפורר, ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (34)
הי, המתכון מתאים לתבנית אחת או שתיים ? ( אינגליש) תודה
היי דלית, לשתי תבניות, עדכנתי במתכון שיהיה ברור, תודה רבה
קרין יקרה מתכון מדויק וטעים ממש . תודה רבה
תודה רבה תפארת!