לחם שום
קבלו מתכון מעולה של לחם שום - אצבעות לחם שום תוצרת בית שאפילו יותר טעימות מאלה של הפיצרייה. הכי כיף וטעים להכין לבד בבית ולהפתיע את בני המשפחה
קבלו מתכון מעולה של לחם שום - אצבעות לחם שום תוצרת בית שאפילו יותר טעימות מאלה של הפיצרייה. הכי כיף וטעים להכין לבד בבית ולהפתיע את בני המשפחה
- קרין גורן
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
1 שקית אבקת אפייה
-
2 כפות סוכר לבן
-
2 כפות מלח דק
-
2 1/2כוסות או 600 מ"ל מים
תערובת שמן-שום
אופן הכנה
- שמים בקערה גדולה קמח, שמרים, אבקת אפיה, סוכר, מלח ומים ולשים לקבלת בצק. מעבירים את הבצק למשטח העבודה וממשיכים ללוש עד שהבצק חלק ואחיד, כ-5 דקות. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בסולת למלבן בעובי 1 ס”מ (או מותחים בידיים). חותכים בגלגלת לחיתוך פיצה לאצבעות ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מערבבים שמן זית, אבקת שום ופטרוזיליה יבשה ומברישים בנדיבות את הבצק. מפזרים מעל שום גבישי ומלח גם ומכניסים לתנור עד שהאצבעות זהובות גם מלמטה.
- מוציאים מהתנור, מברישים שוב בשמן המתובל ומגישים חם.
אופן הכנה
- שמים בקערה גדולה קמח, שמרים, אבקת אפיה, סוכר, מלח ומים ולשים לקבלת בצק. מעבירים את הבצק למשטח העבודה וממשיכים ללוש עד שהבצק חלק ואחיד, כ-5 דקות. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בסולת למלבן בעובי 1 ס”מ (או מותחים בידיים). חותכים בגלגלת לחיתוך פיצה לאצבעות ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מערבבים שמן זית, אבקת שום ופטרוזיליה יבשה ומברישים בנדיבות את הבצק. מפזרים מעל שום גבישי ומלח גם ומכניסים לתנור עד שהאצבעות זהובות גם מלמטה.
- מוציאים מהתנור, מברישים שוב בשמן המתובל ומגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (39)
לא אמורים לתת לשמרים היבשים לשבת ולאכול את הסוכר במים, לפני ההוספה של הקמח?
היי אדם. רצוי מאוד לבדוק שהשמרים היבשים עדיין פעילים, ולשים אותם במעט מים וסוכר לכמה דקות לראות אם הם מקציפים. ואז את התערובת הזו להוסיף לבצק.
האם חיבים להשתמש בסולת
לא, אבל כמובן שלא יתקבל אפקט הקראנצ’ שמתקבל עם סולת