לחמניות חלב במילוי גבינה וביכורי ענבים
לחמניות חלב במילוי גבינה וביכורי ענבים אלה לחמניות שמרים רכות ונימוחות, פשוטות להכנה וסופר טעימות, עם גבינת ריקוטה וענבים עסיסיים
לחמניות חלב במילוי גבינה וביכורי ענבים אלה לחמניות שמרים רכות ונימוחות, פשוטות להכנה וסופר טעימות, עם גבינת ריקוטה וענבים עסיסיים
- קרין גורן
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
1 חופן ענבים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים סוכר, חלב, ביצה, חלמון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 7-8 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק וקצת דביק. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מרכיבים, מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-8 כדורים. משטחים בידיים כל כדור לעיגול וממלאים בכף גבינת ריקוטה. מניחים מעל הגבינה 2-3 חצאי ענבים. אוספים את שולי הבצק מעל המלית ומהדקים לקבלת כדור. מניחים את הכדורים בתבניות משומנות, כשהתפר כלפי מטה. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים סוכר גבישי (אפשר סוכר רגיל במקום) ואופים 15 דקות, עד שהלחמניות זהובות וריחניות. מצננים מעט ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים סוכר, חלב, ביצה, חלמון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 7-8 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק וקצת דביק. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מרכיבים, מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-8 כדורים. משטחים בידיים כל כדור לעיגול וממלאים בכף גבינת ריקוטה. מניחים מעל הגבינה 2-3 חצאי ענבים. אוספים את שולי הבצק מעל המלית ומהדקים לקבלת כדור. מניחים את הכדורים בתבניות משומנות, כשהתפר כלפי מטה. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים סוכר גבישי (אפשר סוכר רגיל במקום) ואופים 15 דקות, עד שהלחמניות זהובות וריחניות. מצננים מעט ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
אפשר להוריד את הענבים, נכון?
אפשר, ואפשר גם להחליף באוכמניות