-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
- מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, שמן ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, אחיד ולא דביק.
- מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים שווים.
- מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס”מ, וחותכים למשולשים (כמו פיצה). מגלגלים מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות (גם מלמטה) ועדיין רכות למגע. מגישים מיד.
קרין גורן מציגה - חלה לשבת ללא קליעה
מתכון לחלה לשבת. מתוקה.
פרנץ’ טוסט עם בננות ונוטלה (וממחר דיאטה)
אוי הריח הריח! מתכון לחלה מתוקה מושלמת לשבת
מלכת השבת: חלה מתוקה מקמח כוסמין מלא
החלה בחל”ת? הכינו לחמניות חלב יפניות!
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
- מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, שמן ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, אחיד ולא דביק.
- מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים שווים.
- מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס”מ, וחותכים למשולשים (כמו פיצה). מגלגלים מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות (גם מלמטה) ועדיין רכות למגע. מגישים מיד.
קרין גורן מציגה - חלה לשבת ללא קליעה
מתכון לחלה לשבת. מתוקה.
פרנץ’ טוסט עם בננות ונוטלה (וממחר דיאטה)
אוי הריח הריח! מתכון לחלה מתוקה מושלמת לשבת
מלכת השבת: חלה מתוקה מקמח כוסמין מלא
החלה בחל”ת? הכינו לחמניות חלב יפניות!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (32)
על איזו תוכנית אפיה לשים את התנור ? טורבו?חום עליון תחתון? איזה שלב /מסילה לשים את התבנית? שליש תחתון ? אמצע?
חום עליון תחתון באמצע התנור
והאם יש משהו שניתן להחליף בו את החלב והחמאה?
את החלב אפשר להחליף בחלב צמחי (שקדים, סויה וכדומה) את החמאה במחמאה. בהצלחה!