לחמניות שמש / פרח
לחמניות שמש / פרח אלה לחמניות שמרים אווריריות ונימוחות, יפות ופשוטות להכנה, שמייצרים בעזרת כלי פשוט שבכלל מיועד למשהו אחר – פולחן תפוחים
לחמניות שמש / פרח אלה לחמניות שמרים אווריריות ונימוחות, יפות ופשוטות להכנה, שמייצרים בעזרת כלי פשוט שבכלל מיועד למשהו אחר – פולחן תפוחים
- קרין גורן
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
את צורת השמש המיוחדת אני יוצרת בעזרת כלי פשוט שבכלל מיועד למשהו אחר – פולחן תפוחים. לוחצים אותו על כדורי בצק ומתקבלת דוגמת פרח (או שמש, תלוי איך מסתכלים על זה). חמאה וריבה ליד, ואתם מסודרים.
בדרך כלל אני מכינה אותן מבצק בריוש, אבל הבריוש צריך לילה קירור אז היום אכין מבצק לחמניות מתוקות נהדר וקל ומהיר יותר להכנה.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
קישוט
-
1/2 כוס סוכר לבן
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, חמאה מומסת, חלב, ביצה ומלח ומעבדים 8-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק וכמעט לא דביק. מרססים בשמן למניעת התייבשות, מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מעצבים לחמניות פרח ומתפיחים: מגלגלים את הבצק לכדורים שווים בגודל של קלמנטינה בערך. מניחים באופן מרווח מאוד על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים בצד ל-10-5 דקות (כדורי הבצק חייבים לנוח קצת, כדי שלא יתכווצו בעיצוב עם פולחן התפוחים).
- טובלים את פולחן התפוחים בקמח או מתיזים עליו שמן (למניעת הדבקות) ולוחצים אותו למרכז כל כדור בצק, עד שהבצק משתטח ומקבל צורת שמש (אם הבצק נחתך לשמיניות - סימן שצריך ללחוץ קצת פחות חזק…). מניחים בצד להתפחה עד להכפלת הנפח.
- מזגגים, מקשטים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בזיגוג ביצה ומפזרים סוכר מעל.
- אופים בתנור כ-10 דקות, עד שהלחמניות שחומות אבל עדיין רכות למגע.
- מצננים מעט ומגישים. הלחמניות נשמרות יום אחד בטמפרטורת החדר. לאחסון ארוך יותר מומלץ להקפיא לאחר האפייה (כשרוצים לאכול מפשירים ומחממים 5 דקות בתנור חם).
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, חמאה מומסת, חלב, ביצה ומלח ומעבדים 8-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק וכמעט לא דביק. מרססים בשמן למניעת התייבשות, מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מעצבים לחמניות פרח ומתפיחים: מגלגלים את הבצק לכדורים שווים בגודל של קלמנטינה בערך. מניחים באופן מרווח מאוד על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים בצד ל-10-5 דקות (כדורי הבצק חייבים לנוח קצת, כדי שלא יתכווצו בעיצוב עם פולחן התפוחים).
- טובלים את פולחן התפוחים בקמח או מתיזים עליו שמן (למניעת הדבקות) ולוחצים אותו למרכז כל כדור בצק, עד שהבצק משתטח ומקבל צורת שמש (אם הבצק נחתך לשמיניות - סימן שצריך ללחוץ קצת פחות חזק…). מניחים בצד להתפחה עד להכפלת הנפח.
- מזגגים, מקשטים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בזיגוג ביצה ומפזרים סוכר מעל.
- אופים בתנור כ-10 דקות, עד שהלחמניות שחומות אבל עדיין רכות למגע.
- מצננים מעט ומגישים. הלחמניות נשמרות יום אחד בטמפרטורת החדר. לאחסון ארוך יותר מומלץ להקפיא לאחר האפייה (כשרוצים לאכול מפשירים ומחממים 5 דקות בתנור חם).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
אפשר שמרים יבשים במקום טריים?
אפשר אבל צריך להוריד את הכמות לשליש. כלומר במקום 25 גרם שמרים טריים יש לקחת 12 גרם שמרים יבשים.