מאפה בצק עלים עם אגסים בקרם שקדים

מאפה בצק עלים עם אגסים בקרם שקדים שמקורו במטבח הצרפתי, זה מאפה מושלם ועשיר בטעימים שמכינים בקלי קלות על בסיס בצק עלים מוכן
מאפה בצק עלים עם אגסים בקרם שקדים שמקורו במטבח הצרפתי, זה מאפה מושלם ועשיר בטעימים שמכינים בקלי קלות על בסיס בצק עלים מוכן
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מאפי בצק עלים אישיים בצורת אגס, עם קרם שקדים נפלא ומניפות אגסים בסירופ. למדתי להכין אותם מהשף קונדיטור הצרפתי ז’יל מזוננוב, בקורס מטעם בית הספר ל’נוטר.

מאפים מתוקים
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

זיגוג לפני האפייה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. חוצים 6 אגסים ושומרים את הסירופ לזיגוג.
  2. מכינים שבלונה בצורת אגס (ליצירת מאפה אישי) וחותכים בסכין את בצק העלים לפיה לקבלת 12 אגסי בצק. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. טוחנים את חומרי קרם השקדים במעבד מזון לתערובת חלקה.
  4. פורסים כל חצי אגס למניפה (חורצים חריצים כמעט עד הקצה, אבל משאירים את הקצה מחובר).
  5. מברישים במברשת סיליקון את הבצק בביצה ומפזרים סוכר.
  6. מניחים כף קרם שקדים במרכז הבצק. מניחים מעל חצי אגס פרוס למניפה.
  7. אופים 20-25 דקות, להזהבה.
  8. מברישים בסירופ האגסים ואם רוצים מפזרים גם אבקת סוכר. מגישים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות