-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
פילו
-
12 עלי בצק פילו קפוא
מלית תפוחים
-
6 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1כף או 10 גרם קורנפלור
-
3 טיפות מיץ לימון
הגשה
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. מקלפים וחותכים תפוחים לפרוסות.
- מחממים מחבת ומשמנים בתרסיס שמן. מוסיפים את התפוחים, סוכר וקינמון ומבשלים 5 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט. מוסיפים קורנפלור ומיץ לימון ומצננים.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מרססים עלה פילו בשמן ומקפלים לחצי.
- לקבלת מאפה אישי גדול- מניחים במרכז המלבן מעט ממלית התפוחים ומקפלים את הדפנות בצורת מעטפה.
- לקבלת מאפה אישי קטן- לפני המילוי חוצים את העלה המקופל לשני ריבועים שווים. ממלאים כל ריבוע בתפוחים ועוטפים בצורת מעטפה.
- מניחים את המעטפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מרססים בשמן ואופים עד להשחמה.
- מגישים חם עם אבקת סוכר מלמעלה וכדור גלידה.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. מקלפים וחותכים תפוחים לפרוסות.
- מחממים מחבת ומשמנים בתרסיס שמן. מוסיפים את התפוחים, סוכר וקינמון ומבשלים 5 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט. מוסיפים קורנפלור ומיץ לימון ומצננים.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מרססים עלה פילו בשמן ומקפלים לחצי.
- לקבלת מאפה אישי גדול- מניחים במרכז המלבן מעט ממלית התפוחים ומקפלים את הדפנות בצורת מעטפה.
- לקבלת מאפה אישי קטן- לפני המילוי חוצים את העלה המקופל לשני ריבועים שווים. ממלאים כל ריבוע בתפוחים ועוטפים בצורת מעטפה.
- מניחים את המעטפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מרססים בשמן ואופים עד להשחמה.
- מגישים חם עם אבקת סוכר מלמעלה וכדור גלידה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)