מאפינס קוטג’ עם זיתים וגבינת עיזים
מאפינס קוטג' עם זיתים וגבינת עיזים אלה מאפים מלוחים, טעימים מאוד ופשוטים להכנה, שיכולים להיות פתרון נהדר לארוחת צהרים או ערב זריזה
מאפינס קוטג' עם זיתים וגבינת עיזים אלה מאפים מלוחים, טעימים מאוד ופשוטים להכנה, שיכולים להיות פתרון נהדר לארוחת צהרים או ערב זריזה
- קרין גורן
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
הפעם דווקא מתכון מלוח ולא מתוק – מאפינס גבינה אישיים שמכינים על בסיס קוטג’ וגבנ”צ. את המאפינס האלה אני מכינה לפעמים לארוחת ערב מהירה – סלט ירוק ליד ואתם מסודרים. ילדים מאוד אוהבים אותם כשמכינים רק עם גבינה צהובה מגוררת (מוסיפים קצת יותר גבינה צהובה ומוותרים על גבינת העיזים).
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפינס
-
3כוסות או 420 גרם קמח תופח
-
1 כפית מלח דק
-
2 גביעי קוטג’
-
4 ביצים L
-
1 כוס חלב 3%
-
100 גרם חמאה רכה
-
1 כוס גבינה צהובה 28%
-
1/2 גליל גבינת עיזים 5%
-
1 כוס טבעות זיתים
קישוט
-
100 גרם גרעיני דלעת
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מגררים את הגבינה בפומפייה.
- בקערה גדולה מערבבים קמח תופח ומלח. יוצרים גומה ומניחים בתוכה קוטג’, ביצים, חלב וחמאה מומסת. מערבבים כמה שפחות, לאיחוד. מוסיפים גבנ”צ, גבינת עיזים וטבעות זיתים ומערבבים.
- משמנים תבנית סיליקון (לא מרפדים במנז’טים מנייר- אי אפשר יהיה להפריד אותם כמו שצריך) וממלאים בתערובת עד הקצה.
- מפזרים גרעינים לקישוט ואופים 25 דקות, להזהבה. מגישים חם.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מגררים את הגבינה בפומפייה.
- בקערה גדולה מערבבים קמח תופח ומלח. יוצרים גומה ומניחים בתוכה קוטג’, ביצים, חלב וחמאה מומסת. מערבבים כמה שפחות, לאיחוד. מוסיפים גבנ”צ, גבינת עיזים וטבעות זיתים ומערבבים.
- משמנים תבנית סיליקון (לא מרפדים במנז’טים מנייר- אי אפשר יהיה להפריד אותם כמו שצריך) וממלאים בתערובת עד הקצה.
- מפזרים גרעינים לקישוט ואופים 25 דקות, להזהבה. מגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
הילד שלי רגיש לגלוטן וזה חייב להיות על טהרת העיזים, מה יכול להחליף את הקוטג גבינת שמנת עיזים וגאודה/תם/ או כל גבינה קשה של עיזים הולכ
כל תחליף אחר של גבינת עזים יהיה מתאים (במקום הקוטג’ גבינת שמנת עיזים)
אוקיי הבנתי אז גם לצהובה התחליף הוא גאודה עיזים…
אפשר להחליף את הגבינה הצהובה וגבינת העיזים בגבינה בולגרית? מה הכמות הנדרשת אם אפשר להחליף?
היי פרימה, אפשרי, אבל יכול לצאת מאוד מאוד מלוח, כך שאני לא ממליצה. כוס וחצי גבינה בולגרית