-
מרכיבים7
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 7 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים להכנת מופלטה
מצרכים להכנת מופלטה
הגשה
אופן הכנה
- בצק: מערבבים קמח ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד אבל לא דביק.
- יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש. יוצקים מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. מניחים לחצי שעה מנוחה בטמפרטורת החדר.
- מחממים מחבת על להבה בינונית.
- פותחים כל כדור מופלטה בידיים בתנועות מריחה על משטח משומן בנדיבות (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה), עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת).
- מניחים עיגול של מופלטה על המחבת (אין צורך בשמן - יש מספיק על הבצק), וכשהוא מזהיב והופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק מופלטה נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.
- מניחים על הערמה עוד עיגול בצק מופלטה, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד מופלטה, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות. בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול. כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת), ומתחילים ערמה חדשה.
מתכוננים למימונה? קבלו מתכון מושלם למרציפן שהמימונה לא שלמה בלעדיו!
אין מימונה בלי עוגיות פזואלוס מטוגנות מתוקות ומטריפות!
מתכון למרציפן ממנו יוצרים את כל הצורות המיוחדות והאהובות בשולחן המימונה
אופן הכנה
- בצק: מערבבים קמח ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד אבל לא דביק.
- יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש. יוצקים מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. מניחים לחצי שעה מנוחה בטמפרטורת החדר.
- מחממים מחבת על להבה בינונית.
- פותחים כל כדור מופלטה בידיים בתנועות מריחה על משטח משומן בנדיבות (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה), עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת).
- מניחים עיגול של מופלטה על המחבת (אין צורך בשמן - יש מספיק על הבצק), וכשהוא מזהיב והופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק מופלטה נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.
- מניחים על הערמה עוד עיגול בצק מופלטה, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד מופלטה, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות. בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול. כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת), ומתחילים ערמה חדשה.
מתכוננים למימונה? קבלו מתכון מושלם למרציפן שהמימונה לא שלמה בלעדיו!
אין מימונה בלי עוגיות פזואלוס מטוגנות מתוקות ומטריפות!
מתכון למרציפן ממנו יוצרים את כל הצורות המיוחדות והאהובות בשולחן המימונה
הערות
- ייתכן ותצטרכו יותר מים, עד 3 כוסות.
הערות
- ייתכן ותצטרכו יותר מים, עד 3 כוסות.
קטגוריות
אין כמו מופלטה תוצרת בית! ה-קינוח אולטימטיבי למימונה, אבל באמת שקשה לעמוד בפני מופלטה לאורך כל השנה. מטגנים אותן בדרך ייחודית, הן רכות, זהובות ומושלמות עם חמאה ודבש. אם גם לכם מתחשק להכין פעם מופלטה תוצרת בית - אל תפספסו את המתכון הבא, שיהפוך לקבוע במחברת המתכונים שלכם.
תגובות (62)
דליל מידי צריך יותר סמיך
היי זלדה, תוסיפי יותר קמח במידה ויצא לך דליל