מופלטה

מתכון מדהים למאכל הכי פופולרי של המימונה - מופלטה רכה, חמה וטעימה שהכי טעים להגיש עם דבש וחמאה. לא תאמינו כמה קל להכין אותה!
מתכון מדהים למאכל הכי פופולרי של המימונה - מופלטה רכה, חמה וטעימה שהכי טעים להגיש עם דבש וחמאה. לא תאמינו כמה קל להכין אותה!
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
בלינצ'ס ופנקייקים
קרין גורן
X

מצרכים להכנת מופלטה

מצרכים להכנת מופלטה


plus minus

 

אופן הכנה

  1. בצק: מערבבים קמח ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד אבל לא דביק.
  2. יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש. יוצקים מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. מניחים לחצי שעה מנוחה בטמפרטורת החדר.
  3. מחממים מחבת על להבה בינונית.
  4. פותחים כל כדור מופלטה בידיים בתנועות מריחה על משטח משומן בנדיבות (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה), עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת).
  5. מניחים עיגול של מופלטה על המחבת (אין צורך בשמן - יש מספיק על הבצק), וכשהוא מזהיב והופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק מופלטה נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.
  6. מניחים על הערמה עוד עיגול בצק מופלטה, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד מופלטה, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות. בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול. כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת), ומתחילים ערמה חדשה.

מתכוננים למימונה? קבלו מתכון מושלם למרציפן שהמימונה לא שלמה בלעדיו!

אין מימונה בלי עוגיות פזואלוס מטוגנות מתוקות ומטריפות!

מתכון למרציפן ממנו יוצרים את כל הצורות המיוחדות והאהובות בשולחן המימונה

הערות

  • ייתכן ותצטרכו יותר מים, עד 3 כוסות.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (62)

Avatar

      Avatar
      קרין גורן

      היי זלדה, תוסיפי יותר קמח במידה ויצא לך דליל

הצג עוד

קטגוריות

תגיות

אין כמו מופלטה תוצרת בית! ה-קינוח אולטימטיבי למימונה, אבל באמת שקשה לעמוד בפני מופלטה לאורך כל השנה. מטגנים אותן בדרך ייחודית, הן רכות, זהובות ומושלמות עם חמאה ודבש. אם גם לכם מתחשק להכין פעם מופלטה תוצרת בית - אל תפספסו את המתכון הבא, שיהפוך לקבוע במחברת המתכונים שלכם.