מלבי עם תותים ופיסטוקים ודבש

מלבי עם תותים ופיסטוקים ודבש זה קינוח משפחתי, חגיגי, מרשים וטעים שמכינים בקערה גדולה ומגישים על מגש גביע. מתאים להגשה בכל חג מרכזי
מלבי עם תותים ופיסטוקים ודבש זה קינוח משפחתי, חגיגי, מרשים וטעים שמכינים בקערה גדולה ומגישים על מגש גביע. מתאים להגשה בכל חג מרכזי
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
מתכונים ליום העצמאות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלבי


אופן הכנה

  1. שמים את רוב החלב בסיר - משאירים בקערית בצד בערך 1 כוס חלב.
  2. מוסיפים לסיר שמנת מתוקה וסוכר ומביאים לסף רתיחה.
  3. במקביל מערבבים לתוך קערית החלב את הקורנפלור ומי הוורדים, עד שמתקבל נוזל חלק ללא גושים.
  4. כשהחלב בסיר מתחיל לרתוח מוסיפים פנימה את תערובת החלב עם הקורנפלור וטורפים בלי הפסקה, עד שהתערובת מסמיכה מאוד (זה קורה בתוך 20 שניות בערך).
  5. מסירים מיד מהאש, יוצקים לקערה ומכסים את פני המלבי בניילון נצמד (למניעת היווצרות קרום). מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, עד שהמלבי קר מאוד ויציב.
  6. הופכים את הקערה מעל גביע הגשה ודופקים קלות על הקערה - המלבי יגלוש ממנה החוצה בקלות. מקשטים את המלבי עם תותים חתוכים לרבעים, קינמון, דבש מתובל ופיסטוקים קצוצים.

    כל המתכונים המתוקים לראש השנה:

    עוגת גזר ודבש אוורירית במיוחד

    פינוק ב-10 דקות: עוגת טחינה וסילאן משגעת!

    בורקס תפוחים ודבש ברוטב יוגורט ודבש כמו של אושרי וירדן מ-MKR

    עוגת דבש גבוהה וחגיגית

    מלכות ראש השנה - דובשניות של קרין גורן

    לחמניות רימונים מתוקות מקמח מלא

    לפני שבא לקיץ סוף - פוקצ’ה עם ענבים ודבש


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (18)

Avatar

    Avatar
    ורד אמסילי

    הי בזמן האחרון המלבי לאחר הקירור יוצא לי דחוס מדי ולא קל ואוורירי, מה לדעתך הסיבה?

      Avatar
      קרין גורן

      אולי משהו בשלב הטריפה באמצעות המטרפה לא מספיק ויש צורך לטרוף יותר

    Avatar
    לי

    היי בעבר עשיתי מלא פעמים את המלבי המושלם הזה, היום ניסיתי כבר 3 פעמים ונראה שמלבי פשוט לא מסמיך אחרי קירור מה יכולה להיות הסיבה?? (אני עושה בדיוק כמו שרשום ועשיתי בעבר היה יוצא מושלם) ייתכן וצריך עוד קורנפלור?

      Avatar
      קרין גורן

      היי לי, קשה להבין מרחוק למה לא הלך לך. אפשר לנסות להוסיף עוד קורנפלור אבל אין טעות במתכון. אולי לא בישלת אותו מספיק

      Avatar
      מיה

      קרה לי בדיוק את אותו הדבר!! כבר 17 שנים אני מכינה את המתכון שיוצא מושלם , החלפתי את סוג הקורנפלור אך גם לא צלח.. מה עושים?? 🙁

      Avatar
      קרין גורן

      היי מיה, מערבבים עד שרואים שמסמיך, במידה ולא הוסיפי מעט יותר קורנפלור

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות