מסיבת ארטיקים
אם תמיד חלמתם להרים בבית מסיבת ארטיקים ולהכין סוגים שונים של קינוח קיצי מגניב, טעים ומרענן, תוצרת בית, עם מגוון תוספות שאוהבים, מעכשיו זה לגמרי אפשרי
אם תמיד חלמתם להרים בבית מסיבת ארטיקים ולהכין סוגים שונים של קינוח קיצי מגניב, טעים ומרענן, תוצרת בית, עם מגוון תוספות שאוהבים, מעכשיו זה לגמרי אפשרי
- קרין גורן
-
מרכיבים18
-
הכנה 20 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
לא צריך מכונת זמן כדי לחזור לילדות- מספיק להכין (ולאכול) קינוחים קפואים על מקל… את הארטיקים האלה אפשר להכין בטעם אחד ולצפות בציפוי אחד. אבל הכי כיף להכין כמה טעמים (חלבה, נוטלה וחמאת בוטנים), לטבול בשוקולד מומס בצבעים שונים ולשחק עם הקישוטים והתוספות. אם אתם במצב רוח נועז- אפשר אפילו להחביא בחלק מהארטיקים ענבים קפואים (השילוב מפתיע!)
מרכיבים 18 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
ארטיק בטעם נוטלה
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
-
1צנצנת או 350 גרם נוטלה
ארטיק בטעם חלבה
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
3/4כוס או 3 כפות גדושות ממרח חלבה
ארטיק בטעם במבה (חמאת בוטנים)
-
3 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 שקית אבקת סוכר
-
3/4כוס או 3 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
תוספות (בתוך הארטיק ועל גבי הציפוי)
הפתעה קפואה
ציפוי שוקולד
-
400 גרם שוקולד מריר
-
4 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את ה”גלידה”: טורפים מיכל שמנת מתוקה אחד עם אחד הממרחים (נוטלה, ממרח חלבה או חמאת בוטנים). אם הממרח סמיך מדי, אפשר לחמם אותו מעט במיקרוגל לפני הערבוב.
- בקערת מיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג (בארטיק חמאת הבוטנים מוסיפים גם אבקת סוכר) עד קבלת קצפת יציבה. מוסיפים את תערובת השמנת המתוקה והממרח ומקציפים יחד עוד 10 שניות.
- משלבים תוספות לפי הטעם ומכינים את הארטיקים: מקפלים לתוך הקרם תוספות יבשות (פירורי עוגיות, שוקולד קצוץ, סוכריות, שברי אגוזים). מזלפים מעל סירופ שוקולד או שוקולד מומס ומערבבים בעדינות למראה שיש. ממלאים כמעט עד הסוף כוסות חד פעמיות קטנות. אם רוצים, מחביאים גם ענבים או פירות יער שלמים (ענב או שניים לכוס). נועצים פנימה את המקל. מקפיאים להתקשות.
- מצפים ומקשטים: מערבבים שוקולד מומס (מריר, חלב או לבן) עם שמן. משחררים את הארטיקים מהכוסות (בלחיצה, אפשר לגזור את הכוסות כדי להקל על החילוץ) וטובלים בשוקולד לציפוי. אוכלים מיד או שומרים במקפיא.
אופן הכנה
- מכינים את ה”גלידה”: טורפים מיכל שמנת מתוקה אחד עם אחד הממרחים (נוטלה, ממרח חלבה או חמאת בוטנים). אם הממרח סמיך מדי, אפשר לחמם אותו מעט במיקרוגל לפני הערבוב.
- בקערת מיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג (בארטיק חמאת הבוטנים מוסיפים גם אבקת סוכר) עד קבלת קצפת יציבה. מוסיפים את תערובת השמנת המתוקה והממרח ומקציפים יחד עוד 10 שניות.
- משלבים תוספות לפי הטעם ומכינים את הארטיקים: מקפלים לתוך הקרם תוספות יבשות (פירורי עוגיות, שוקולד קצוץ, סוכריות, שברי אגוזים). מזלפים מעל סירופ שוקולד או שוקולד מומס ומערבבים בעדינות למראה שיש. ממלאים כמעט עד הסוף כוסות חד פעמיות קטנות. אם רוצים, מחביאים גם ענבים או פירות יער שלמים (ענב או שניים לכוס). נועצים פנימה את המקל. מקפיאים להתקשות.
- מצפים ומקשטים: מערבבים שוקולד מומס (מריר, חלב או לבן) עם שמן. משחררים את הארטיקים מהכוסות (בלחיצה, אפשר לגזור את הכוסות כדי להקל על החילוץ) וטובלים בשוקולד לציפוי. אוכלים מיד או שומרים במקפיא.
הערות
- על מנת להכין את המנה תצטרכו כוסות חד פעמיות רגילות ו/ או קטנות, מקלות ארטיק או מקל עגול בינוני (קונים בחנויות יצירה).
- אפשר להכין את הציפוי גם משוקולד חלב או שוקולד לבן.
הערות
- על מנת להכין את המנה תצטרכו כוסות חד פעמיות רגילות ו/ או קטנות, מקלות ארטיק או מקל עגול בינוני (קונים בחנויות יצירה).
- אפשר להכין את הציפוי גם משוקולד חלב או שוקולד לבן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
היי אשמח לדעת האם חלב מרוכז הוא הכרחי או שניתן חלב רגיל באותו יחס?
היי הדס, במתכון הזה אין חלב מרוכז כלל
האם אפשר להכין אותם בתבנית סיליקון של ארטיק “מגנום”?
כן