-
מרכיבים3
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 3 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים סיר עם מעט מים רותחים על אש נמוכה. בקערה מערבבים חלבונים וסוכר.
- מניחים את הקערה מעל סיר האדים ומניחים לתערובת להתחמם תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע.
- מעבירים את התערובת החמה לקערה המיקסר ומקציפים 10 דקות במהירות גבוהה.
- בינתיים טוחנים את התותים לרסק (שומרים כמה תותים יפים לקישוט).
- מעבירים חצי מהתערובת לשקית זילוף עם צנטר בעל פייה חלקה בקוטר 1 ס”מ ושמים בצד.
- מוסיפים את התותים לקצף שנותר במיקסר ומקציפים עוד דקה לקבלת מקצפת תות. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד שהקעריות יהיו אפויות וקרות.
- את הקצף ה”נקי” ששמנו בשקית זילוף מזלפים לקעריות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים ב-120 מעלות למשך שעתיים. מצננים.
- ממלאים במקצפת התות ומעבירים למקפיא.
- מקשטים בחצי תות ומגישים קפוא.
אופן הכנה
- מחממים סיר עם מעט מים רותחים על אש נמוכה. בקערה מערבבים חלבונים וסוכר.
- מניחים את הקערה מעל סיר האדים ומניחים לתערובת להתחמם תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע.
- מעבירים את התערובת החמה לקערה המיקסר ומקציפים 10 דקות במהירות גבוהה.
- בינתיים טוחנים את התותים לרסק (שומרים כמה תותים יפים לקישוט).
- מעבירים חצי מהתערובת לשקית זילוף עם צנטר בעל פייה חלקה בקוטר 1 ס”מ ושמים בצד.
- מוסיפים את התותים לקצף שנותר במיקסר ומקציפים עוד דקה לקבלת מקצפת תות. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד שהקעריות יהיו אפויות וקרות.
- את הקצף ה”נקי” ששמנו בשקית זילוף מזלפים לקעריות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים ב-120 מעלות למשך שעתיים. מצננים.
- ממלאים במקצפת התות ומעבירים למקפיא.
- מקשטים בחצי תות ומגישים קפוא.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
כמה תותים? סלסלה של 500גר’ או של קילו?
היי, סלסילה של חצי קילו