ניו יורק צ’יז קייק
עוגת גבינה ניו יורק של מלכת האפייה קרין גורן, הכי מושלמת שיש בלי למצמץ. עם מילוי גבינת שמנת עשירה והנחיות ברורות להכנה, מחכה לכם ביס מענג!
עוגת גבינה ניו יורק של מלכת האפייה קרין גורן, הכי מושלמת שיש בלי למצמץ. עם מילוי גבינת שמנת עשירה והנחיות ברורות להכנה, מחכה לכם ביס מענג!
- קרין גורן
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
200 גרם עוגיות חמאהמרוסקות לפירורים
-
70 גרם חמאהמומסת ומצוננת
מלית
-
750 גרם גבינת שמנת 30%
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
4 ביצים L
-
200מ"ל או 1 מיכל שמנת חמוצה 15%
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת.
- מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית ולדופן תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
- מכינים את המלית: במיקסר טורפים את הגבינה, הסוכר ותמצית הוניל, עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב.
- מוסיפים גם את השמנת החמוצה, וטורפים שוב עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוציאים את התבנית עם התחתית מהמקפיא, עוטפים את תבנית האפייה מבחוץ ברדיד אלומיניום, כדי להבטיח את אטימותה, ויוצקים פנימה את מלית הגבינה.
- מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר המכילה אותה בנוחות ובעלת דפנות גבוהים.
- יוצקים מים רותחים לתבנית הגדולה עד מחצית גובה דפנות התבנית עם העוגה.
- אופים בתנור במשך כ-60 דקות, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה.
- מוציאים את העוגה מהתנור, ומניחים לה להתקרר לחלוטין בתוך אמבט המים.
- כשהעוגה קרה, מוציאים מאמבט המים ומעבירים למקרר למשך 24 שעות.
- שומרים את העוגה במקרר מכוסה בניילון נצמד ומגישים אותה קרה.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת.
- מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית ולדופן תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
- מכינים את המלית: במיקסר טורפים את הגבינה, הסוכר ותמצית הוניל, עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב.
- מוסיפים גם את השמנת החמוצה, וטורפים שוב עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוציאים את התבנית עם התחתית מהמקפיא, עוטפים את תבנית האפייה מבחוץ ברדיד אלומיניום, כדי להבטיח את אטימותה, ויוצקים פנימה את מלית הגבינה.
- מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר המכילה אותה בנוחות ובעלת דפנות גבוהים.
- יוצקים מים רותחים לתבנית הגדולה עד מחצית גובה דפנות התבנית עם העוגה.
- אופים בתנור במשך כ-60 דקות, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה.
- מוציאים את העוגה מהתנור, ומניחים לה להתקרר לחלוטין בתוך אמבט המים.
- כשהעוגה קרה, מוציאים מאמבט המים ומעבירים למקרר למשך 24 שעות.
- שומרים את העוגה במקרר מכוסה בניילון נצמד ומגישים אותה קרה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (23)
היי קרין, על איזה תכנית בתנור יש לאפות העוגה המהממת?
הי רונית. חום עליון ותחתון.
שלום קרין, מה הכוונה גבינת שמנת? כמו נפוליאון? יש אריזות גדולות – כמו 500 / 750 גרם? זה לא כמו גבינה לבנה רגילה? תודה!
היי פנינה. גבינת שמנת כמו נפוליאון, שמגיעה בגודל של גביע גבינה לבנה רגילה
פעם ראשונה ימאה לי עוגה פיגוז כולםם ליקקו אצבעות עוגה חוסלה פעם שניה מנסה ואיכשהו נראה כמות מלית קטנה יותר ובתנור נהיה כמו בור באמצע העוגה שקע כזה מה טעיתי ??
קשה לדעת מה היתה הטעות, עשית את המתכון שוב במלואו?