-
מרכיבים18
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 18 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
25גרם או 1/2 קובייה שמרים טריים
-
3 כפות סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל חלב פושר
-
200 גרם חמאה רכה
-
1/2 כפית מלח דק
סירופ
-
1 ליטר מים
-
3כוסות או 600 גרם סוכר לבן
-
1/4 כוס ליקר קפה
-
2 כפות קפה נמס
-
3/4 כוס סוכר חום כהה
-
1 כף קינמון טחון
-
1 כף אבקת קקאו
קצפת קפה
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
4 כפות סוכר לבן
-
1 כף קפה נמס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים סוכר, ביצים, תמצית וניל, חלב, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בלילה חלקה ומבריקה. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מזלפים לתבניות, מתפיחים ואופים: משמנים היטב את התבניות. מערבבים את הבלילה להוצאת האוויר ומעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה בעובי 1 ס”מ. מזלפים את הבלילה לתבניות עד מחצית מגובה הדפנות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (הבצק יגיע לגובה הדפנות). מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כ-20 דקות, עד שהסברינות זהובות, יבשות ונוקשות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבניות.
- מבשלים בסירופ ומצננים מעט: בסיר רחב מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומוסיפים את יתר הרכיבים.
- שומרים על הסירופ בבעבוע עדין מאוד ומכניסים לתוכו את הסברינות הפוכות, כשהצד העליון והשחום שלהן טובל בפנים. מבשלים חצי דקה, הופכים לצד השני ומבשלים חצי דקה נוספת, עד שהסברינות תפוחות, רכות וספוגות סירופ. מוציאים בעדינות לצינון על רשת. שומרים את הסברינות המוכנות במקרר עד ההגשה.
- מקשטים ומגישים: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וקפה לקצפת רכה. מקשטים כל סברינה בקצפת קפה ובפולי קפה מצופים שוקולד.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים סוכר, ביצים, תמצית וניל, חלב, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בלילה חלקה ומבריקה. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מזלפים לתבניות, מתפיחים ואופים: משמנים היטב את התבניות. מערבבים את הבלילה להוצאת האוויר ומעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה בעובי 1 ס”מ. מזלפים את הבלילה לתבניות עד מחצית מגובה הדפנות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (הבצק יגיע לגובה הדפנות). מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כ-20 דקות, עד שהסברינות זהובות, יבשות ונוקשות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבניות.
- מבשלים בסירופ ומצננים מעט: בסיר רחב מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומוסיפים את יתר הרכיבים.
- שומרים על הסירופ בבעבוע עדין מאוד ומכניסים לתוכו את הסברינות הפוכות, כשהצד העליון והשחום שלהן טובל בפנים. מבשלים חצי דקה, הופכים לצד השני ומבשלים חצי דקה נוספת, עד שהסברינות תפוחות, רכות וספוגות סירופ. מוציאים בעדינות לצינון על רשת. שומרים את הסברינות המוכנות במקרר עד ההגשה.
- מקשטים ומגישים: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וקפה לקצפת רכה. מקשטים כל סברינה בקצפת קפה ובפולי קפה מצופים שוקולד.
הערות
- משתמשים בתבנית סיליקון עם שקעים בנפח 1/4 כוס.
הערות
- משתמשים בתבנית סיליקון עם שקעים בנפח 1/4 כוס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
אפשר תמונה של התבנית בבקשה?
אין לי אפשרות תצרף כאן תמונה. כנסי לגוגל ותכתבי בחיפוש תבנית לסברינה.