סוכריות בקלאווה
סוכריות בקלאווה זה בקלאוות אישיות מתוקות (במראה ובטעם), בעיצוב של סוכרייה עטופה. ההכנה קלה וכיפית, והתוצאה נשארת טרייה ופריכה גם אחרי שבוע
סוכריות בקלאווה זה בקלאוות אישיות מתוקות (במראה ובטעם), בעיצוב של סוכרייה עטופה. ההכנה קלה וכיפית, והתוצאה נשארת טרייה ופריכה גם אחרי שבוע
- קרין גורן
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
בקלאווה אישית מתוקה (במראה ובטעם), בעיצוב של סוכרייה עטופה. ההכנה קלה וכיפית והתוצאה נשארת טרייה ופריכה גם אחרי שבוע. את האגוזים במלית אפשר לגוון ולהחליף בשקדים, אגוזי פקאן, פיסטוקים, אגוזי לוז קלויים או שילוב.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 21 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 חבילה בצק פילו קפוא
-
150 גרם חמאה
מלית אגוזים
-
2כוסות או 200 גרם אגוזי מלך
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. במיקרוגל ממיסים את החמאה לבצק ומניחים בצד לצינון.
- מכינים את מלית האגוזים: במעבד מזון טוחנים יחד אגוזים, סוכר וקינמון בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת פירורית גסה (אם רוצים שתהיה רכה יותר, אפשר לערבב פנימה גם 2 כפות חמאה מומסת ש”גונבים” מהחמאה להברשת הבצק). שומרים בצד.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את דפי הפילו בערימה וחותכים ל-3 חלקים שווים לאורך (יתקבלו 21 מלבנים צרים וארוכים), או לרוחב (אם מעדיפים סוכריות קצרות יותר, עם יותר גלגולים קריספיים של בצק).
- מניחים מלבן פילו על משטח העבודה (כשהצלעות הקצרות מקבילות אלינו) ומכסים את שאר הערימה במגבת לחה, למניעת התייבשות.
- מברישים את הבצק בחמאה מומסת. מניחים כף מהמלית במרכז השליש התחתון של הבצק ומגלגלים לסיגר (הוא יהיה מלא במרכז וריק בקצוות, וזה בסדר). מברישים שוב בחמאה וצובטים את הקצוות לסגירה, לקבלת צורת סוכרייה. מרכיבים באותו אופן את יתרת הבצק והמלית.
- מניחים את סוכריות הבקלאווה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-10 דקות, עד להזהבה.
- בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר מחממים על אש בינונית מים, סוכר ודבש תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מוסיפים פרוסות תפוז ומבשלים ברתיחה כ-10 דקות, עד שהסירופ מסמיך.
- טובלים בסירופ החם, מצננים ומגישים: מוציאים מהתנור ומיד טובלים כל סוכריית בקלאווה בסירופ הרותח למשך 2-3 שניות. מניחים לצינון על תבנית או רשת מרופדת בנייר אפייה לפני שמגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר (עד 10 ימים).
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. במיקרוגל ממיסים את החמאה לבצק ומניחים בצד לצינון.
- מכינים את מלית האגוזים: במעבד מזון טוחנים יחד אגוזים, סוכר וקינמון בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת פירורית גסה (אם רוצים שתהיה רכה יותר, אפשר לערבב פנימה גם 2 כפות חמאה מומסת ש”גונבים” מהחמאה להברשת הבצק). שומרים בצד.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את דפי הפילו בערימה וחותכים ל-3 חלקים שווים לאורך (יתקבלו 21 מלבנים צרים וארוכים), או לרוחב (אם מעדיפים סוכריות קצרות יותר, עם יותר גלגולים קריספיים של בצק).
- מניחים מלבן פילו על משטח העבודה (כשהצלעות הקצרות מקבילות אלינו) ומכסים את שאר הערימה במגבת לחה, למניעת התייבשות.
- מברישים את הבצק בחמאה מומסת. מניחים כף מהמלית במרכז השליש התחתון של הבצק ומגלגלים לסיגר (הוא יהיה מלא במרכז וריק בקצוות, וזה בסדר). מברישים שוב בחמאה וצובטים את הקצוות לסגירה, לקבלת צורת סוכרייה. מרכיבים באותו אופן את יתרת הבצק והמלית.
- מניחים את סוכריות הבקלאווה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-10 דקות, עד להזהבה.
- בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר מחממים על אש בינונית מים, סוכר ודבש תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מוסיפים פרוסות תפוז ומבשלים ברתיחה כ-10 דקות, עד שהסירופ מסמיך.
- טובלים בסירופ החם, מצננים ומגישים: מוציאים מהתנור ומיד טובלים כל סוכריית בקלאווה בסירופ הרותח למשך 2-3 שניות. מניחים לצינון על תבנית או רשת מרופדת בנייר אפייה לפני שמגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר (עד 10 ימים).
הערות
- להכנת המתכון צריך 7 דפי פילו.
- אפשר להחליף את התפוז בלימון. משתמשים בפרי עם הקליפה.
הערות
- להכנת המתכון צריך 7 דפי פילו.
- אפשר להחליף את התפוז בלימון. משתמשים בפרי עם הקליפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
היי קרין תודה אפשר בצק פילו מצונן לא קפוא? אפשר להחליף את הדבש?(אלרגייה) תודה
אפשר בצק פילו מצונן ולוותר על הדבש
איך ממירים לפרווה???
מחליפים את החמאה בשמן