סופגניות פרווה פשוטות ומעולות של קרין גורן
מתכון ידידותי לסופגניות אמיתיות, מבצק שמרים טעים טעים. עבור מי שמסתבך עם כוסות מדידה הפעם הכמויות מותאמות לכוס שתיה קרה חד פעמית סטנדרטית בנפח של 180 מ"ל
מתכון ידידותי לסופגניות אמיתיות, מבצק שמרים טעים טעים. עבור מי שמסתבך עם כוסות מדידה הפעם הכמויות מותאמות לכוס שתיה קרה חד פעמית סטנדרטית בנפח של 180 מ"ל
- קרין גורן
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
המתכון הזה קל ומתאים להכנה עם הילדים! אם הילדים שלכם כבר גדולים, הם אפילו יסתדרו איתו נהדר גם לבד, רק השגיחו עליהם בעת הטיגון.
המתכון הזה בעיקר מקצר חיים והופך את הכל להרבה יותר זריז ומהיר והכנת סופגניות (שוות, שמנמנות כמו בקונדיטוריה) עוברת לבית!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2 1/2 כוסות מיםכל המצרכים מדודים בכוס חד פעמית - שתייה קלה
-
1 כוס סוכר לבן
-
3/4 כוס שמן חמניותאו קנולה
-
2 ביצים
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף ערקאו וודקה
טיגון עמוק
-
1 1/2 ליטר שמן חמניותאו צמחי אחר (או לפי הצורך)
מילוי וקישוט
-
או איזו שאוהבים
אופן הכנה
- לשים את כל חומרי הבצק במשך 5 דקות במיקסר עם וו לישה (או 10 דקות בידיים), לבצק קטיפתי ורך אבל לא דביק. מכסים את הקערה ומתפיחים להכפלת נפח (כשעה וחצי).
- חותכים 25 ריבועים מנייר אפייה, בגודל 5X5 ס”מ בערך. מחלקים את הבצק ל-25 חלקים, מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על ריבוע נפרד של נייר אפייה.
- משמנים את הכדורים מלמעלה בספריי שמן ומכסים בניילון נצמד רופף. מתפיחים עד שהנפח יותר מכפול (כשעתיים).
בזמן שהבצק שלכם תופח, קבלו עוד כמה רעיונות ומתכונים שווים לחנוכה. לחיצת חובה! - מחממים בסיר שמן עמוק (השמן צריך להיות בטמפ’ של 160-150 מעלות - חם מאוד אבל לא רותח ומבעבע מדי. לפי מהירות הטיגון וצבע הסופגניות אפשר להנמיך או להגביר את האש).
- מעבירים בכל פעם לסיר כמה כדורי בצק, יחד עם ניירות האפייה שמתחתיהם (הניירות יתנתקו ויצופו ואז אפשר יהיה לשלוף אותם). מטגנים כל כדור שתיים וחצי דקות מכל צד, להשחמה.
- מוציאים בזהירות למגש עם נייר סופג. לטיגון טוב, חשוב לא לצופף מדי את הסופגניות בסיר.
- מצננים מעט בטמפ’ החדר. מזריקים לכל סופגנייה ריבה במזרק (או חורצים בסכין וממלאים בכפית ריבה).
- בוזקים לקישוט אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה ומגישים בגאווה! מומלץ ולאכול מיד, כשהסופגניות עדיין חמימות.
אופן הכנה
- לשים את כל חומרי הבצק במשך 5 דקות במיקסר עם וו לישה (או 10 דקות בידיים), לבצק קטיפתי ורך אבל לא דביק. מכסים את הקערה ומתפיחים להכפלת נפח (כשעה וחצי).
- חותכים 25 ריבועים מנייר אפייה, בגודל 5X5 ס”מ בערך. מחלקים את הבצק ל-25 חלקים, מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על ריבוע נפרד של נייר אפייה.
- משמנים את הכדורים מלמעלה בספריי שמן ומכסים בניילון נצמד רופף. מתפיחים עד שהנפח יותר מכפול (כשעתיים).
בזמן שהבצק שלכם תופח, קבלו עוד כמה רעיונות ומתכונים שווים לחנוכה. לחיצת חובה! - מחממים בסיר שמן עמוק (השמן צריך להיות בטמפ’ של 160-150 מעלות - חם מאוד אבל לא רותח ומבעבע מדי. לפי מהירות הטיגון וצבע הסופגניות אפשר להנמיך או להגביר את האש).
- מעבירים בכל פעם לסיר כמה כדורי בצק, יחד עם ניירות האפייה שמתחתיהם (הניירות יתנתקו ויצופו ואז אפשר יהיה לשלוף אותם). מטגנים כל כדור שתיים וחצי דקות מכל צד, להשחמה.
- מוציאים בזהירות למגש עם נייר סופג. לטיגון טוב, חשוב לא לצופף מדי את הסופגניות בסיר.
- מצננים מעט בטמפ’ החדר. מזריקים לכל סופגנייה ריבה במזרק (או חורצים בסכין וממלאים בכפית ריבה).
- בוזקים לקישוט אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה ומגישים בגאווה! מומלץ ולאכול מיד, כשהסופגניות עדיין חמימות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (95)
יצא ממש טוב!! תודה! אחלה סיום לחנוכה..
תודה רבה שולמית
הבצק יצא ממש דביק ומיימי לא משנה כמה קמח הוספתי ,מה יכול להיות שעשיתי לא נכון? נ.ב:הכנתי אם הבצק ספינג’ים בסוף כי לזה לא צריך צורה יפה
היי אליהו, קשה לדעת מה קרה לא נכון ובכל מקרה הבצק לא אמור לצאת מאוד מגובש ויבש