ספוג תפוזים (בלי הפרדת ביצים!)
ספוג תפוזים (בלי הפרדת ביצים!) זו עוגה נוסטלגית וטעימה, גבוהה, מרשימה וסופר טעימה, שמכינים בקלי קלות, בתבנית עם חור, בלי להפריד ביצים
ספוג תפוזים (בלי הפרדת ביצים!) זו עוגה נוסטלגית וטעימה, גבוהה, מרשימה וסופר טעימה, שמכינים בקלי קלות, בתבנית עם חור, בלי להפריד ביצים
- קרין גורן
לעמוד הפייסבוק של קרין גורן לחצו כאן >>
-
מרכיבים5
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
הממ… עוגת ספוג תפוזים כמו של הסבתות… איזה כיף להכין תה חם בחורף ולהגיש לידו פרוסת עוגה כזו… וכמה קל להכין אותה! אמנם אנחנו מלכלכים את המיקסר לכבודה, אבל אני מבטיחה שמקציפים את הביצים שלמות בלי להפריד אותן.
מרכיבים 5 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 10 דקות במהירות מקסימלית.
- מוזגים פנימה שמן לאט, תוך כדי הקצפה.
- מגרדים קליפת תפוז וסוחטים מיץ - אם מתקבלת פחות מכוס של מיץ, משלימים לכוס מידה בתוספת מים. מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה איטית.
- מוסיפים קמח ומקציפים לאיחוד.
- מוזגים לתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות 45 דקות, להשחמה והתייצבות (עד שקיסם יוצא יבש).
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 10 דקות במהירות מקסימלית.
- מוזגים פנימה שמן לאט, תוך כדי הקצפה.
- מגרדים קליפת תפוז וסוחטים מיץ - אם מתקבלת פחות מכוס של מיץ, משלימים לכוס מידה בתוספת מים. מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה איטית.
- מוסיפים קמח ומקציפים לאיחוד.
- מוזגים לתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות 45 דקות, להשחמה והתייצבות (עד שקיסם יוצא יבש).
הערות
- משתמשים בקליפה ומיץ התפוזים. צריך כוס מיץ. אם מתקבל פחות מיץ מהתפוזים - משלימים כמות עם מים.
הערות
- משתמשים בקליפה ומיץ התפוזים. צריך כוס מיץ. אם מתקבל פחות מיץ מהתפוזים - משלימים כמות עם מים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (119)
עוגה מוצלחת וטעימהה!! תודה רבה
תודה רבה אודיה!
אני מכינה את העוגה בדיוק לפי ההוראות..היא תופחת ושוקעת באמצע.למה זה קורא לי..כל פעם אני מנסה ושובאני אופה על 170 מעלות 45 דקות ולמה זה קורה לי..סוכר אני שמה פחות..אני שמה כוס..למה זה קורא לי?..תודה
היי עופרה, זה תלוי בכל מיני מאפיינים, באיזה תבנית את משתמשת?