ספינג’ מרוקאי
סופגניות מרוקאיות מטוגנות בצורת טבעות - קבלו את המתכון המושלם לספינג'! מכינים בצק ספינג' בידיים בקלי קלות, מתפיחים, מטגנים, טובלים בסוכר ויש לכם ספינג' וואו
סופגניות מרוקאיות מטוגנות בצורת טבעות - קבלו את המתכון המושלם לספינג'! מכינים בצק ספינג' בידיים בקלי קלות, מתפיחים, מטגנים, טובלים בסוכר ויש לכם ספינג' וואו
- קרין גורן
-
מרכיבים7
-
הכנה 50 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
ספינג’ הן סופגניות מרוקאיות מטוגנות, בצורת טבעות (או בייגלה). את הבצק מכינים בידיים, אבל ניתן להכין גם במיקסר – בתנאי שמקפידים לעבד ממש מעט (רק עד קבלת בצק אחיד שאינו חלק).
מרכיבים 7 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים להכנת ספינג'
מצרכים להכנת ספינג'
בצק ספינג'
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
800 מ"ל מים פושרים
טיגון
-
1 1/2 ליטר שמן קנולה
ציפוי
אופן הכנה
- מכינים בצק ספינג’ ומתפיחים: בקערה הכי גדולה שיש מערבבים יחד קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים לתוך הקמח. מוסיפים חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק למשך דקה, באצבעות פתוחות ובתנועות הרמה של הבצק מתחתית הקערה ועד לפני הבצק. בהדרגה מוסיפים את יתרת המים (כל הכמות!) וממשיכים ללוש עוד דקה, וזהו. אסור ללוש את הבצק הזה יותר מדי. הבצק יהיה מאוד נוזלי וזה בסדר.
- מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- לשים ומתפיחים שוב: מערבבים את הבצק בידיים להוצאת האוויר, מכסים ומתפיחים שוב. לקראת סיום התפיחה מחממים את השמן.
- מטגנים, טובלים בסוכר ומגישים: טובלים את הידיים בקערית עם שמן (או מים) וחופנים פיסת בצק בגודל קלמנטינה. מושכים כלפי מעלה (הכדור ימשוך איתו את כל הבצק) וצובטים ביד השנייה (גם היא משומנת) כדי לנתק את הכדור מהבצק.
- יוצרים חור בכדור באצבעות ומותחים את השוליים לצדדים, לקבלת צורת בייגלה, מיד מניחים את הספינג’ בשמן הלוהט.
- ממשיכים למלא את הסיר בזריזות בעוד טבעות ספינג’ (טובלים את הידיים בשמן מדי פעם), מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
- מוציאים את הספינג’ מהשמן לנייר סופג ומיד טובלים בקערה עם סוכר משני הצדדים לציפוי.
- מגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים בצק ספינג’ ומתפיחים: בקערה הכי גדולה שיש מערבבים יחד קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים לתוך הקמח. מוסיפים חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק למשך דקה, באצבעות פתוחות ובתנועות הרמה של הבצק מתחתית הקערה ועד לפני הבצק. בהדרגה מוסיפים את יתרת המים (כל הכמות!) וממשיכים ללוש עוד דקה, וזהו. אסור ללוש את הבצק הזה יותר מדי. הבצק יהיה מאוד נוזלי וזה בסדר.
- מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- לשים ומתפיחים שוב: מערבבים את הבצק בידיים להוצאת האוויר, מכסים ומתפיחים שוב. לקראת סיום התפיחה מחממים את השמן.
- מטגנים, טובלים בסוכר ומגישים: טובלים את הידיים בקערית עם שמן (או מים) וחופנים פיסת בצק בגודל קלמנטינה. מושכים כלפי מעלה (הכדור ימשוך איתו את כל הבצק) וצובטים ביד השנייה (גם היא משומנת) כדי לנתק את הכדור מהבצק.
- יוצרים חור בכדור באצבעות ומותחים את השוליים לצדדים, לקבלת צורת בייגלה, מיד מניחים את הספינג’ בשמן הלוהט.
- ממשיכים למלא את הסיר בזריזות בעוד טבעות ספינג’ (טובלים את הידיים בשמן מדי פעם), מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
- מוציאים את הספינג’ מהשמן לנייר סופג ומיד טובלים בקערה עם סוכר משני הצדדים לציפוי.
- מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קטגוריות
אביזרים
טכניקות
אוהבים ספינג’? מי לא? 🙂 ספינג’ הן סופגניות מרוקאיות מטוגנות, בצורת טבעות או בייגלה. את הבצק מכינים בידיים, אבל ניתן להכין גם במיקסר - בתנאי שמקפידים לעבד ממש מעט (רק עד קבלת בצק אחיד שאינו חלק). הן הכי טעימות כשהן טריות וחמות, ואי אפשר לעמוד בפני ספינג’ שהרגע יצאו מסיר שמן רותח. ראו הוזהרתם!
תגובות (287)
אפשר להקפיא את הספינג׳?
היי ברכה, אפשר
לא הבנתי כמה זמן צריך להתפיח בערך כל התפחה. האם אפשר להכין את הבצק בבוקר ושבצהריים יהיה כבר מוכן או לילה לפני?
התפחה ראשונה שעה וחצי-שעתיים, אפשר להכין בבוקר ושבצהריים יהיה מוכן. התפחה שנייה חצי שעה
תודה הבצק שלי יצא ממש גושי לא מאוחד ודביק בהתחלה את יודעת למה?
חשוב לעבוד לפי שלבי ההכנה ולאחד את הבצק היטב, זה לא אמור לקרות, בפעם הבאה תצליחי יותר