-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מתחילים בהכנת קצפת, ומוסיפים לה את שאר המרכיבים. אפשר להכין את המתכון בתור עוגה בחושה לבנה פשוטה ונהדרת, יותר קלילה מעוגה בחושה רגילה – משהו בין טורט לעוגת חמאה. אבל הכי טעים לבנות אותה בשכבות עם דברים טובים בפנים ולקבל עוגה בחושה משודרגת.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים להכנת עוגה בחושה
מצרכים להכנת עוגה בחושה
עוגה בחושה בטעם וניל
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
4 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח תופח
תוספות
-
200 גרם פקאנים מסוכרים
-
4 חטיפי מקופלת לבנים גדולים
-
1 כוס שערות חלבה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה.
- מוסיפים בהקצפה איטית את שאר החומרים בזה אחר זה (כשהקמח אחרון).
- טוחנים יחד במעבד מזון פקאן סיני ומקופלת לתערובת גרוסה גס. מערבבים פנימה שערות חלבה.
- משמנים את התבנית ומפזרים סוכר (ליצירת שכבת הפרדה נוספת שתקל על חילוץ העוגה).
- ממלאים את התבנית בשכבות: משטחים כ-1/3 מתערובת העוגה בתבנית ומפזרים מעל כ-1/2 מתערובת התוספות. משטחים שכבה נוספת של תערובת עוגה ומפזרים מעליה את יתרת התוספות. מכסים בכל תערובת העוגה שנשארה.
- אופים כשעה, עד שהעוגה שחומה וקפיצית למגע, וקיסם ארוך שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לפני שמחלצים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה.
- מוסיפים בהקצפה איטית את שאר החומרים בזה אחר זה (כשהקמח אחרון).
- טוחנים יחד במעבד מזון פקאן סיני ומקופלת לתערובת גרוסה גס. מערבבים פנימה שערות חלבה.
- משמנים את התבנית ומפזרים סוכר (ליצירת שכבת הפרדה נוספת שתקל על חילוץ העוגה).
- ממלאים את התבנית בשכבות: משטחים כ-1/3 מתערובת העוגה בתבנית ומפזרים מעל כ-1/2 מתערובת התוספות. משטחים שכבה נוספת של תערובת עוגה ומפזרים מעליה את יתרת התוספות. מכסים בכל תערובת העוגה שנשארה.
- אופים כשעה, עד שהעוגה שחומה וקפיצית למגע, וקיסם ארוך שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לפני שמחלצים.
קטגוריות
אם העוגה האהובה עליכם היא עוגה בחושה - אל תפספסו את העוגה הזאת. עוגה בחושה קלאסית, רכה וקלה להכנה בטעם וניל - מסוג מתכוני הבסיס שתמיד טוב שיש בבית. זוהי עוגה בחושה טעימה ומהירה במיוחד שמכינים בקערה אחת והיא לא מכילה אפילו גרם אחד של חמאה. כמה דקות הכנה, ויש לכם עוגה בחושה וניל מושלמת שאפשר להוסיף לה כל מה שאוהבים.
תגובות (4)
איך לשמור את העוגה במקרר או בחוץ?
בדרך כלל אפשר לשמור עוגה בחושה מחוץ למקרר בכלי סגור במקום יבש וקריר/מוצל. בימים חמים רצוי להכניס למקרר.
א. בחומרים רשום אגוזי פקאן, וזה מה שקניתי (רק באופן ההכנה מצוין פקאן סיני). האם יצליח גם עם פקאן רגיל?
בוודאי! ואנחנו מתקנים את המתכון