-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה וציפוי שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם חמאה
-
6 ביצים L
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
קרם וניל ונס קפה
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
3/4 כוס חלב 3%
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
1/2 כפית קפה נמס
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-190 מעלות. מפרידים ביצים לחלבונים וחלמונים.
- ממיסים את השוקולד והחמאה מעל סיר מים רותחים/במיקרוגל. מניחים בצד לכמה דקות, עד שהשוקולד המומס מתקרר מעט. מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מוסיפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועת קיפול.
- שומרים בצד כוס אחת מתוך התערובת. מעבירים את התערובת שנותרה לתבנית.
- אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מקררים מעט לפני הנחת הקרם.
- מכינים את הקרם ומרכיבים: מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וקפה (עד שהעוגה האפויה מתקררת שומרים את הקרם במקרר).
- מורחים את הקרם ומיישרים. יוצקים מעל את שארית תערובת השוקולד שהנחנו בצד.
- שומרים את העוגה במקרר לפחות לילה לפני הגשה.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-190 מעלות. מפרידים ביצים לחלבונים וחלמונים.
- ממיסים את השוקולד והחמאה מעל סיר מים רותחים/במיקרוגל. מניחים בצד לכמה דקות, עד שהשוקולד המומס מתקרר מעט. מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מוסיפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועת קיפול.
- שומרים בצד כוס אחת מתוך התערובת. מעבירים את התערובת שנותרה לתבנית.
- אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מקררים מעט לפני הנחת הקרם.
- מכינים את הקרם ומרכיבים: מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וקפה (עד שהעוגה האפויה מתקררת שומרים את הקרם במקרר).
- מורחים את הקרם ומיישרים. יוצקים מעל את שארית תערובת השוקולד שהנחנו בצד.
- שומרים את העוגה במקרר לפחות לילה לפני הגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (9)
כמה זמן בערך צריך להיות בתנור ?
הי רויטל. בערך 20 דקות עד חצי שעה