עוגות גבינה אישיות במלית שוקולד של השף אורן גירון
קבלו מתכון נפלא של עוגות גבינה אישיות במלית שוקולד של השף אורן גירון - עוגות אפויות, רכות ונימוחות עם הפתעה שוקולדית במרכז
קבלו מתכון נפלא של עוגות גבינה אישיות במלית שוקולד של השף אורן גירון - עוגות אפויות, רכות ונימוחות עם הפתעה שוקולדית במרכז
- קרין גורן
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
150 גרם פתי בר וניל
-
100 גרם חמאה
מלית גבינה
-
500 גרם גבינת שמנת 30%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 ביצים L
-
2כפות או 20 גרם קורנפלור
-
1 גביע שמנת חמוצה 15%
מלית שוקולד
-
16 קוביות שוקולד מריר
רוטב שוקולד
-
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
-
100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של כל תבנית. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה: מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- בקערה טורפים בעדינות (לא מקציפים!) גבינה, סוכר, וניל וביצים. מוסיפים קורנפלור וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים לתערובת חלקה.
- מרכיבים ואופים: יוצקים ממלית הגבינה לכל תבנית, רק עד מחצית מגובה הדפנות. מניחים 2 קוביות שוקולד (או טראפל) במרכז, ומכסים ביתרת מלית הגבינה (עד שלושת רבעי מגובה הדפנות). אופים 30-35 דקות, עד שהעוגות תפוחות מעט, יציבות בשוליים ועדיין רכות ורוטטות במרכז (הן לא אמורות להזהיב). מצננים.
- מחלצים מהתבניות ומניחים כל עוגה על צלחת הגשה. מגישים בטמפרטורת החדר ושומרים במקרר.
- מומלץ להגיש עם רוטב שוקולד חם: מרתיחים שמנת מתוקה, יוצקים על שוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. יוצקים את הרוטב החם על העוגה.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של כל תבנית. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה: מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- בקערה טורפים בעדינות (לא מקציפים!) גבינה, סוכר, וניל וביצים. מוסיפים קורנפלור וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים לתערובת חלקה.
- מרכיבים ואופים: יוצקים ממלית הגבינה לכל תבנית, רק עד מחצית מגובה הדפנות. מניחים 2 קוביות שוקולד (או טראפל) במרכז, ומכסים ביתרת מלית הגבינה (עד שלושת רבעי מגובה הדפנות). אופים 30-35 דקות, עד שהעוגות תפוחות מעט, יציבות בשוליים ועדיין רכות ורוטטות במרכז (הן לא אמורות להזהיב). מצננים.
- מחלצים מהתבניות ומניחים כל עוגה על צלחת הגשה. מגישים בטמפרטורת החדר ושומרים במקרר.
- מומלץ להגיש עם רוטב שוקולד חם: מרתיחים שמנת מתוקה, יוצקים על שוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. יוצקים את הרוטב החם על העוגה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
האם ניתן להכין גם כעוגה גדולה?
אפשר