-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית גבינה
-
700 גרם גבינת שמנת 30%
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
4 ביצים L
-
1/4 כוס קורנפלור
-
2 גביעי שמנת חמוצה 15%
הפתעת דובדבן
-
1 חופן דובדבנים טריים
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי קורנפלקס עם חמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של כל תבנית. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה: מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים במהירות איטית (לא מקציפים!) גבינה, סוכר, קליפת לימון, ביצים. ושמנת חמוצה
- מעבירים חלק מהבלילה לקערית קטנה, מוסיפים קורנפלור וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים לקערה עם יתרת הבלילה ומעבדים לתערובת חלקה.
- מרכיבים ואופים: ממלאים את התבניות בתערובת הגבינה עד 3/4 מגובה הדפנות. מטביעים בכל תבנית דובדבן מגולען. אופים 30-35 דקות, עד שהעוגות תפוחות מעט, יציבות בשוליים ועדיין רכות ורוטטות במרכז (הן לא אמורות להזהיב). מצננים.
- מחלצים מהתבניות ומניחים כל עוגה על צלחת הגשה. מקשטים ברוטב דובדבנים או בדובדבני אמרנה בסירופ, ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי קורנפלקס עם חמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של כל תבנית. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה: מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים במהירות איטית (לא מקציפים!) גבינה, סוכר, קליפת לימון, ביצים. ושמנת חמוצה
- מעבירים חלק מהבלילה לקערית קטנה, מוסיפים קורנפלור וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים לקערה עם יתרת הבלילה ומעבדים לתערובת חלקה.
- מרכיבים ואופים: ממלאים את התבניות בתערובת הגבינה עד 3/4 מגובה הדפנות. מטביעים בכל תבנית דובדבן מגולען. אופים 30-35 דקות, עד שהעוגות תפוחות מעט, יציבות בשוליים ועדיין רכות ורוטטות במרכז (הן לא אמורות להזהיב). מצננים.
- מחלצים מהתבניות ומניחים כל עוגה על צלחת הגשה. מקשטים ברוטב דובדבנים או בדובדבני אמרנה בסירופ, ומגישים.
הערות
- אפשר להחליף את דובדבני האמרנה בדובדבנים מבושלים 5 דקות עם מעט סוכר.
הערות
- אפשר להחליף את דובדבני האמרנה בדובדבנים מבושלים 5 דקות עם מעט סוכר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
היי, יש לכם טעות במתכון, בחומרים כתוב 3 כוסות קורנפלור ובהוראות הכנה כתוב קורנפלקס, צריך לתקן את המצרכים.
תודה רבה. ייבדק ויתוקן.