-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
2כוסות או 300 גרם תאנים מיובשות
-
2כוסות או 480 מ"ל מים רותחים
-
100 גרם חמאה רכה
-
1כוס או 240 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
-
3 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1כוס או 100 גרם אגוזי פקאן
רוטב מייפל
-
1כוס או 360 גרם סירופ מייפל
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
100 גרם חמאה
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את העוגות: מחממים תנור ל-160 מעלות. מסירים לכל תאנה את העוקץ וקוצצים גס. קוצצים אגוזי פקאן.
- שמים את התאנים הקצוצות בקערת מעבד המזון, יוצקים עליהם את המים הרותחים. משהים ל-5 דקות לריכוך התאנים. טוחנים במעבד המזון למחית חלקה.
- מוסיפים חמאה וסוכר חום וטוחנים קצרות, מוסיפים את הביצים ומעבדים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את הפקאנים.
- מוזגים את התערובת לתבנית עם שקעים משומנים בתרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגות תפוחות, רכות למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
- מכינים את הרוטב: בסיר מחממים סירופ מייפל עם שמנת מתוקה וחמאה על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה. מגבירים להבה, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות ברתיחה עד שהרוטב מבעבע. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מרכיבים ומגישים: מגישים את העוגה חמימה, עם רוטב מייפל לוהט וגלידת וניל ליד (אם הרוטב או העוגה התקררו בינתיים - מחממים אותם שוב קצרות במיקרוגל).
אופן הכנה
- מכינים את העוגות: מחממים תנור ל-160 מעלות. מסירים לכל תאנה את העוקץ וקוצצים גס. קוצצים אגוזי פקאן.
- שמים את התאנים הקצוצות בקערת מעבד המזון, יוצקים עליהם את המים הרותחים. משהים ל-5 דקות לריכוך התאנים. טוחנים במעבד המזון למחית חלקה.
- מוסיפים חמאה וסוכר חום וטוחנים קצרות, מוסיפים את הביצים ומעבדים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את הפקאנים.
- מוזגים את התערובת לתבנית עם שקעים משומנים בתרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגות תפוחות, רכות למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
- מכינים את הרוטב: בסיר מחממים סירופ מייפל עם שמנת מתוקה וחמאה על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה. מגבירים להבה, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות ברתיחה עד שהרוטב מבעבע. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מרכיבים ומגישים: מגישים את העוגה חמימה, עם רוטב מייפל לוהט וגלידת וניל ליד (אם הרוטב או העוגה התקררו בינתיים - מחממים אותם שוב קצרות במיקרוגל).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)