עוגיות גזר
אוהבים עוגות גזר? בטוח תאהבו גם עוגיות גזר רכות ונימוחות, עם תוספת תבלינים ואגוזי פקאן. אפשר לשדרג אותן לעוגיות סנדוויץ' עם מלית גבינת שמנת מתוקה
אוהבים עוגות גזר? בטוח תאהבו גם עוגיות גזר רכות ונימוחות, עם תוספת תבלינים ואגוזי פקאן. אפשר לשדרג אותן לעוגיות סנדוויץ' עם מלית גבינת שמנת מתוקה
- קרין גורן
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
אני כל כך אוהבת עוגת גזר, שחשבתי – למה לא להכין עוגיות גזר. ניסיתי – והן יצאו נפלא. המרקם שלהן הוא משהו באמצע בין עוגה לעוגייה ומזכיר כיפות של מאפינס גזר. אם רוצים לשדרג אותן לעוגיות סנדוויץ’, אפשר להצמיד זוגות של עוגיות מוכנות שביניהן מילוי גבינת שמנת, ממותקת בדבש וקצת קינמון.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
100 גרם חמאה רכה
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1/4כוס או 45 גרם סוכר חום כהה
-
1 ביצה L
-
1כוס או 140 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית קינמון טחון
-
2גדולים או 1 כוס גזר
-
1כוס או 100 גרם אגוזי פקאן
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
מילוי גבינת שמנת
-
200 גרם גבינת שמנת 30%
-
2 כפות דבש
-
1/4 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מגרדים גזר בפומפיה. קוצצים אגוזי פקאן.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקינמון ומעבדים לבצק אחיד וקצת דביק.
- מערבבים פנימה גזר, פקאנים וצימוקים.
- מגלגלים לכדורים בגודל פלאפל בידיים רטובות (או נעזרים בכף גלידה קפיצית).
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות (העוגיות המוכנות יהיו תפוחות ועדיין רכות). מצננים מעט ומגישים.
- אם רוצים להגיש כעוגיות סנדוויץ’, מורחים מעט מילוי גבינת שמנת על עוגייה ומצמידים אליה עוגייה נוספת. מרכיבים באופן הזה את שאר העוגיות בזוגות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מגרדים גזר בפומפיה. קוצצים אגוזי פקאן.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקינמון ומעבדים לבצק אחיד וקצת דביק.
- מערבבים פנימה גזר, פקאנים וצימוקים.
- מגלגלים לכדורים בגודל פלאפל בידיים רטובות (או נעזרים בכף גלידה קפיצית).
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות (העוגיות המוכנות יהיו תפוחות ועדיין רכות). מצננים מעט ומגישים.
- אם רוצים להגיש כעוגיות סנדוויץ’, מורחים מעט מילוי גבינת שמנת על עוגייה ומצמידים אליה עוגייה נוספת. מרכיבים באופן הזה את שאר העוגיות בזוגות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
קודם כל, ברור שכל מתכון של קרין גורן אני מכינה ישר!
תודה 🙂