עוגיות הפתק הסודי
עוגיות הפתק הסודי הן עוגיות מתוקות ופריכות, פשוטות להכנה, שמסתירות בפנים מסר סודי. כיוון קיפולי הבצק חשוב, כדי שהפתק לא ייקרע כששוברים את העוגייה
עוגיות הפתק הסודי הן עוגיות מתוקות ופריכות, פשוטות להכנה, שמסתירות בפנים מסר סודי. כיוון קיפולי הבצק חשוב, כדי שהפתק לא ייקרע כששוברים את העוגייה
- קרין גורן
-
מרכיבים3
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 3 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק פילו קפוא
-
200 גרם חמאה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
אופן הכנה
- מכינים את הפתקים: גוזרים רצועות ארוכות של נייר אפייה וכותבים עליהם מסרים “סודיים” (או עתידות או כל דבר אחר…) בעזרת עפרון או טוש לא רעיל
- מכינים את העוגיות: מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל180 מעלות.
- שמים את החמאה בקערית ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה.
- שמים נייר אפייה על משטח עבודה, פותחים את חבילת הבצק, מפרידים את דף הבצק העליון בעדינות ומניחים על נייר אפייה.
- חותכים את דף הבצק לחצי בעזרת גלגלת פיצה (מכל דף מכינים 2 עוגיות). שמים את הפתק במרכז הדף ומקפלים לחצי מעל הפתק. מברישים את החלק העליון של דף הבצק בחמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר מעל. עושים קיפול נוסף לחצי באותו כיוון - כך שהפתק יישאר ישר ולא מקופל בתוך הבצק. שוב מברישים בחמאה מומסת ומפזרים סוכר.
- מקפלים פעם נוספת (ושוב מברישים ומפזרים סוכר).
- מקפלים את צד ימין לאמצע ומעליו את צד שמאל (הפעם הפתק בפנים גם יתקפל). מברישים בחמאה, מפזרים סוכר ומניחים את העוגייה בתבנית. ממשיכים להכין באותו אופן עוד עוגיות משאר הבצק.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15-10 דקות עד להזהבה. נותנים לעוגיות להתקרר מעט לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים את הפתקים: גוזרים רצועות ארוכות של נייר אפייה וכותבים עליהם מסרים “סודיים” (או עתידות או כל דבר אחר…) בעזרת עפרון או טוש לא רעיל
- מכינים את העוגיות: מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל180 מעלות.
- שמים את החמאה בקערית ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה.
- שמים נייר אפייה על משטח עבודה, פותחים את חבילת הבצק, מפרידים את דף הבצק העליון בעדינות ומניחים על נייר אפייה.
- חותכים את דף הבצק לחצי בעזרת גלגלת פיצה (מכל דף מכינים 2 עוגיות). שמים את הפתק במרכז הדף ומקפלים לחצי מעל הפתק. מברישים את החלק העליון של דף הבצק בחמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר מעל. עושים קיפול נוסף לחצי באותו כיוון - כך שהפתק יישאר ישר ולא מקופל בתוך הבצק. שוב מברישים בחמאה מומסת ומפזרים סוכר.
- מקפלים פעם נוספת (ושוב מברישים ומפזרים סוכר).
- מקפלים את צד ימין לאמצע ומעליו את צד שמאל (הפעם הפתק בפנים גם יתקפל). מברישים בחמאה, מפזרים סוכר ומניחים את העוגייה בתבנית. ממשיכים להכין באותו אופן עוד עוגיות משאר הבצק.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15-10 דקות עד להזהבה. נותנים לעוגיות להתקרר מעט לפני ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
מה אפשר במקום חמאה לטבעונים? והאם יש וידאו לזה?
אפשר להחליף במחמאה