-
מרכיבים4
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגיות סופר-פריכות, שבהתחלה נגרסות בפה ברעש ובסוף נמסות בשקט ונעלמות, משאירות אחריהן טעם של חלבה ושומשום, וחשק לעוד עוגייה. קמח, חמאה וממרח חלבה – זה כל מה שצריך כדי להכין אותן. אין צורך אפילו להוסיף סוכר לבצק, כי ממרח החלבה מספק לו את המתיקות הנדרשת.
מרכיבים 4 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 45 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון עם להב מתכת שמים קמח, חמאה וממרח חלבה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף ממרח חלבה, ואם הוא דביק מדי מוסיפים כף קמח).
- מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3-4 ס”מ.
- שמים את השומשום בקערית ומגלגלים את כדורי הבצק בשומשום, לציפוי.
- מניחים את כדורי הבצק באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים כל כדור בעזרת תחתית של כוס עד שהוא משתטח לעיגול בעובי 1 ס”מ.
- אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות). מצננים ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון עם להב מתכת שמים קמח, חמאה וממרח חלבה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף ממרח חלבה, ואם הוא דביק מדי מוסיפים כף קמח).
- מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3-4 ס”מ.
- שמים את השומשום בקערית ומגלגלים את כדורי הבצק בשומשום, לציפוי.
- מניחים את כדורי הבצק באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים כל כדור בעזרת תחתית של כוס עד שהוא משתטח לעיגול בעובי 1 ס”מ.
- אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות). מצננים ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (30)
המתכון מעולה, העוגיות יצוא פצצה, תודה רבה,כמו תמיד המתכונים שלך מצויינים.
העוגיות יצאו לי מחרידות!!! המתכון על הפנים זה פעם אחרונה שאני משתמש במתכונים שלך. פשוט אכזבה כל העוגיות לפח וחבל על המוצרים שקניתי
היי שי, מצער לקרוא, מה יצא לא בסדר בעוגיות?
שאלה: האן לא צריך אבקת אפיה במתכון:
לא, אין צורך