-
מרכיבים7
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 7 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- ממלאים מים בסיר קטן ומכניסים ביצים שלמות עם הקליפה. מחממים על האש לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד 10 דקות, לקבלת ביצים קשות.
- מצננים ומקלפים את הביצים. מוציאים את החלמונים המבושלים.
- מניחים את החלמונים במסננת קטנה ומועכים דרך החורים במסננת לפירורים דקים, ישירות לתוך קערת המיקסר עם וו גיטרה.
- מוסיפים לקערת המיקסר את החמאה, הסוכר, המלח, תמצית הווניל והקמח. מעבדים 4-2 דקות במהירות בינונית, לפירורים של בצק קטיפתי וכמעט אחיד. מוציאים מהמיקסר ומאחדים את הבצק בידיים לכדור.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר האפייה, מקמחים גם מלמעלה ומרדדים לעובי של קצת פחות מ-1 ס”מ.
- קורצים עוגיות ומסדרים במרווחים קטנים על גבי התבנית. מפזרים את הסוכר ואופים כ-20 דקות להזהבה עדינה בלבד.
אופן הכנה
- ממלאים מים בסיר קטן ומכניסים ביצים שלמות עם הקליפה. מחממים על האש לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד 10 דקות, לקבלת ביצים קשות.
- מצננים ומקלפים את הביצים. מוציאים את החלמונים המבושלים.
- מניחים את החלמונים במסננת קטנה ומועכים דרך החורים במסננת לפירורים דקים, ישירות לתוך קערת המיקסר עם וו גיטרה.
- מוסיפים לקערת המיקסר את החמאה, הסוכר, המלח, תמצית הווניל והקמח. מעבדים 4-2 דקות במהירות בינונית, לפירורים של בצק קטיפתי וכמעט אחיד. מוציאים מהמיקסר ומאחדים את הבצק בידיים לכדור.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים אותו. מעבירים את הבצק לנייר האפייה, מקמחים גם מלמעלה ומרדדים לעובי של קצת פחות מ-1 ס”מ.
- קורצים עוגיות ומסדרים במרווחים קטנים על גבי התבנית. מפזרים את הסוכר ואופים כ-20 דקות להזהבה עדינה בלבד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (11)
א. הכנתי את העוגיות יצאו טוב ב. מה העניים בבישול הביצה? אשמח לדעת!
יפה