עוגיות טחינה שמכינים בקלות של קרין גורן
קבלו מאיתנו המלצה חמה על מתכון של עוגיות טחינה שמכינים בקלות בקערה אחת, בלי ללכלך יותר מדי כלים ובלי צורך לגלגל. פריכות, רכות וטעימות
קבלו מאיתנו המלצה חמה על מתכון של עוגיות טחינה שמכינים בקלות בקערה אחת, בלי ללכלך יותר מדי כלים ובלי צורך לגלגל. פריכות, רכות וטעימות
- קרין גורן
-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מלבנית ענקית (תבנית תנור) - 40X32
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
200 גרם חמאה
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח תופח
-
1 כוס אגוזי פקאן
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס השמן. ממיסים את החמאה.
- מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, הסוכר והחמאה. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים לבצק רך, אבל לא דביק.
- מועכים בידיים את הבצק על גבי התבנית למלבן בעובי כ-1 ס”מ.
- חותכים בסכין לריבועים קטנים (3X3 ס”מ). לוחצים את הפקאנים למרכז כל ריבוע.
- מפרידים לעוגיות ומניחים במרווחים.
- אופים 25 דקות עד להזהבה קלה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס השמן. ממיסים את החמאה.
- מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, הסוכר והחמאה. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים לבצק רך, אבל לא דביק.
- מועכים בידיים את הבצק על גבי התבנית למלבן בעובי כ-1 ס”מ.
- חותכים בסכין לריבועים קטנים (3X3 ס”מ). לוחצים את הפקאנים למרכז כל ריבוע.
- מפרידים לעוגיות ומניחים במרווחים.
- אופים 25 דקות עד להזהבה קלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (55)
מתכון מושלםם ומוצלח מאוד!
מתכון מעולה ! מכינה אותן המון כבר שנים, כולם מבקשים שאכין את זה בלי סוף, צריך להכיר את התנור ולא לשרוף את העוגיות תודה על זה
תודה רבה, רינת!
אני לא מבינה, הבצק יצא לי נוזלי לגמרי…
היי עליזה, האם השתמשת בכוס מדידה למדידת המצרכים? כפי שאת יכולה לראות בסרטון, הבצק לא אמור לצאת נוזלי