עוגיות תמרים מהירות עם אגוזים וקינמון
עוגיות תמרים מהירות עם אגוזים וקינמון - קלות להכנה, פריכות וטעימות בטירוף. מכינים אותן מבצק פשוט וזריז שלא דורש קירור ומאוד נוח לעבודה
עוגיות תמרים מהירות עם אגוזים וקינמון - קלות להכנה, פריכות וטעימות בטירוף. מכינים אותן מבצק פשוט וזריז שלא דורש קירור ומאוד נוח לעבודה
- קרין גורן
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 50 |
---|
מצרכים להכנת עוגיות תמרים מגולגלות
מצרכים להכנת עוגיות תמרים מגולגלות
בצק עוגיות תמרים מגולגלות
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
300 גרם חמאה רכה
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 שקית סוכר וניל
-
1/2כוס או 120 מ"ל מים פושרים
מלית
-
1קופסה או 450 גרם ממרח תמרים
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית ציפורן טחון
-
1כוס או 100 גרם אגוזי מלך
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. קוצצים אגוזי מלך.
- לשים את כל חומרי הבצק בידיים לבצק חלק. מחלקים ל-2 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ (מיישרים בסכין לקבלת מלבן עם צלעות ישרות).
- מערבבים ממרח תמרים עם קינמון וציפורן.
- מורחים את הבצק בממרח תמרים ומפזרים אגוזים. מגלגלים לגלילה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים מיתרת הבצק עוד גלילה (ומהשאריות עוד אחת קטנה) באותו אופן.
- אופים כ-35 דקות עד להזהבה.
- פורסים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
מארחים? מתארחים? כל המתכונים והטיפים הכי מוצלחים שיש לראש השנה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. קוצצים אגוזי מלך.
- לשים את כל חומרי הבצק בידיים לבצק חלק. מחלקים ל-2 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ (מיישרים בסכין לקבלת מלבן עם צלעות ישרות).
- מערבבים ממרח תמרים עם קינמון וציפורן.
- מורחים את הבצק בממרח תמרים ומפזרים אגוזים. מגלגלים לגלילה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים מיתרת הבצק עוד גלילה (ומהשאריות עוד אחת קטנה) באותו אופן.
- אופים כ-35 דקות עד להזהבה.
- פורסים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
מארחים? מתארחים? כל המתכונים והטיפים הכי מוצלחים שיש לראש השנה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (513)
היי קרין איך אני יכולה להמיר את הקמח הרגיל+אבקת אפייה לקמח תופח? מה הכמויות הנדרשות למתכון?
כן, אין בעיה, אותה הכמות של קמח רגיל, שתהיה פשוט קמח תופח (אפשר להוסיף עוד 10 גרם קמח תופח, לא כל כך דרמטי 🙂 )
הי קארין, האם אפשר להשתמש בנטורינה?
כן
בארץ הייתי אופה והיה יוצא לי רך ומדהים. עברתי לארה״ב ואני עדיין עושה פה על 170 אבל הם יוצאות לי קצת קשה האם לשנות את זמן האפייה או מידת החום?
היי סטפני, את צריכה לעשות ניסוי, עוצמת התנור משתנה מתנור לתנור ויתכן ואת צריכה לקצר את זמן האפיה.