עוגיות מקרון שוקולד
עוגיות מקרון שוקולד אלה עוגיות סנדוויץ' צרפתיות מפורסמות ללא גלוטן על בסיס שקדים טחונים, שידרשו מכם הרבה תשומת לב ויחס, אבל יתגמלו ובענק
עוגיות מקרון שוקולד אלה עוגיות סנדוויץ' צרפתיות מפורסמות ללא גלוטן על בסיס שקדים טחונים, שידרשו מכם הרבה תשומת לב ויחס, אבל יתגמלו ובענק
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
אמורים לבטא את השם “מקרו” (עם אף סתום ומבטא כאילו אכלתם משהו חמוץ), אבל אני קוראת להן בחיבה “מקרוֹנים” (כמו הספגטי). איך שלא תקראו להם, חשוב שתעקבו אחרי ההוראות בדיוק. לי זה לקח המון ניסיונות, קורס אחד בצרפתית ותפילה קטנה – עד שהגעתי למתכון ביתי של מקרונים שמצליחים בכל פעם בצורה אחידה. לכם נשאר רק לעקוב אחרי המתכון באופן מדויק. מקרונים מושלמים? בקרוב אצלכם!
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
2כוסות או 240 גרם אבקת סוכר
-
1כוס או 100 גרם שקדים טחונים
-
1/3 כוס אבקת קקאו
-
4 חלבונים L
-
2/3כוס או 130 גרם סוכר לבן
אופן הכנה
- מנפים במסננת אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו (שימו לב - משתמשים במסננת ולא בנפה של קמח - החורים שלה קטנים מדי למעבר השקדים). אם כמות שאריות השקדים גדולה מכף - משלימים את החסר עם עוד אבקת שקדים מסוננת.
- במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית (לא גבוהה!) בערך דקה, עד שהקצף נראה כמו בועות סבון. מוסיפים סוכר בהדרגה, כף שטוחה בכל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. מקציפים עוד דקה בערך אחרי סיום הוספת הסוכר - הקצף אמור להיות לבן בוהק ויציב אבל עדיין רך כמו קרם (מזכיר קצף גילוח).
- מעבירים את הקצף לקערה שטוחה ורחבה (כדי להקל על הקיפול) ומוסיפים את תערובת אבקות הסוכר, השקדים והקקאו. מערבבים בתנועות קיפול בעזרת לקקן עד לקבלת תערובת אחידה. בהתחלה ייראה לכם שיש המון חומרים יבשים על מעט קצף, אבל אחרי דקה של קיפול התערובת תתחיל להתאחד ולהיות דייסתית ודביקה - וזה בדיוק המרקם המבוקש. לקראת סיום הקיפול מוסיפים (רק אם רוצים) צבע מאכל אדום (להדגשת הגוון החום אחרי האפייה).
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה רחבה חלקה (בקוטר 10-12 מ”מ) ומזלפים עיגולים בקוטר של 4 ס”מ בערך, באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. העיגולים ישתטחו לשלוליות וזה בסדר.
- מניחים בצד לחצי שעה-שעה, עד שהעוגיות מתייבשות מעט ואינן דביקות למגע. לקראת סיום זמן המנוחה, מחממים תנור ל-160 מעלות.
- אופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות, קריספיות למגע בחוץ ועדיין רכות בפנים (אפשר לפתוח אחת כדי לוודא) היזהרו מאפיית יתר.
- מצננים את העוגיות מעט ומפרידים מנייר האפייה. מרכיבים סנדביצ’ים עם ממרח שוקולד ומגישים.
אופן הכנה
- מנפים במסננת אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו (שימו לב - משתמשים במסננת ולא בנפה של קמח - החורים שלה קטנים מדי למעבר השקדים). אם כמות שאריות השקדים גדולה מכף - משלימים את החסר עם עוד אבקת שקדים מסוננת.
- במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית (לא גבוהה!) בערך דקה, עד שהקצף נראה כמו בועות סבון. מוסיפים סוכר בהדרגה, כף שטוחה בכל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. מקציפים עוד דקה בערך אחרי סיום הוספת הסוכר - הקצף אמור להיות לבן בוהק ויציב אבל עדיין רך כמו קרם (מזכיר קצף גילוח).
- מעבירים את הקצף לקערה שטוחה ורחבה (כדי להקל על הקיפול) ומוסיפים את תערובת אבקות הסוכר, השקדים והקקאו. מערבבים בתנועות קיפול בעזרת לקקן עד לקבלת תערובת אחידה. בהתחלה ייראה לכם שיש המון חומרים יבשים על מעט קצף, אבל אחרי דקה של קיפול התערובת תתחיל להתאחד ולהיות דייסתית ודביקה - וזה בדיוק המרקם המבוקש. לקראת סיום הקיפול מוסיפים (רק אם רוצים) צבע מאכל אדום (להדגשת הגוון החום אחרי האפייה).
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה רחבה חלקה (בקוטר 10-12 מ”מ) ומזלפים עיגולים בקוטר של 4 ס”מ בערך, באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. העיגולים ישתטחו לשלוליות וזה בסדר.
- מניחים בצד לחצי שעה-שעה, עד שהעוגיות מתייבשות מעט ואינן דביקות למגע. לקראת סיום זמן המנוחה, מחממים תנור ל-160 מעלות.
- אופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות, קריספיות למגע בחוץ ועדיין רכות בפנים (אפשר לפתוח אחת כדי לוודא) היזהרו מאפיית יתר.
- מצננים את העוגיות מעט ומפרידים מנייר האפייה. מרכיבים סנדביצ’ים עם ממרח שוקולד ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (28)
כמה משקל זה 4 חלבונים והאם לאפות בטורבו
4 חלבונים שוקלים בערך 120 גרם, והפייה יכולה להיעשות גם בטורבו, כן.
אפשר להשתמש עם אבקת שקדים עם קליפה?
היי טליה, לא ניתן
האם ממש חשוב הצבע מאכל? אפשר בלי?
חשוב רק ליופי של הצבע, כי אבקת קקאו לבד לא עושה את העבודה עד הסוף.