עוגיות פזואלוס מטוגנות ומתוקות של קרין גורן

שמות שונים ניתנו לעוגיות הפריכיות האלו: דבלה, פיג'ואלוס, פזואלוס. לא משנה איך תקראו להן, העיקר שלא תוותרו על התענוג המתוק והקראנצ'י במתכון נהדר של קרין גורן
שמות שונים ניתנו לעוגיות הפריכיות האלו: דבלה, פיג'ואלוס, פזואלוס. לא משנה איך תקראו להן, העיקר שלא תוותרו על התענוג המתוק והקראנצ'י במתכון נהדר של קרין גורן
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
עוגיות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות

קישוט


אופן הכנה

  1. לשים את כל חומרי הבצק לאיחוד במיקסר. שמים בשקית ניילון למנוחה 10 דקות.
  2. מחלקים ל-4 חלקים את הבצק (עובדים עם חלק אחד ושומרים את השאר בשקית שלא יתייבשו).
  3. מרדדים את הבצק במכונת הפסטה וכשהבצק מתחיל להיות ארוך מדי חוצים וממשיכים לעבוד בשני חלקים. מרדדים דק עד שלב אחד לפני האחרון (מס 7) לקבלת רצועה ארוכה ודקה (כחצי מטר על 8 ס”מ, או מידות אחרות לפי רצונכם).
  4. מיישרים את השוליים בגלגלת פיצה.
  5. מחממים בסיר עמוק את השמן. מטגנים את רצועות הבצק תוך גלגול עם מזלג לפי ההדגמה עד הזהבה.
  6. מוציאים מהשמן ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן.
  7. מפזרים אבקת סוכר על רצועות הבצק המטוגנות או טובלים בסירופ שאוהבים ומגישים.

    סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה

    סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

    לטקעס של סבתא! פשוט וטעים

    עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון

    סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!

    פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (20)

Avatar

    Avatar
    אביטל רביאב

    הי, תודה על המענה הקודם. שאלה אחרונה ברשותך: למה בבקלוואה צריך שהיא תהיה חמה והסרופ קר ולהפך וכאן שניהם באותה טמפ’ חדר? מה ההבדל? שוב תודה, אביטל.

      Avatar
      קרין גורן

      היי אביטל, יש קונדיטורים שממליצים לשים כמו שאת כותבת, יש כאלו שאומרים לעשות הפוך ויש כאלו שאומרים שזה לא באמת משנה. אנחנו לא בוחרים צד אלא זורמים עם השף קונדיטור שכתב את המתכון וסומכים עליו 🙂

      Avatar
      אביטל רביאב

      קרין היקרה, סורי שאני משגעת אבל את המתכון של הבקלוואה הוא שלח ואת כתבת ככה והדגמת בסרטון ובאמת ככה אני עושה את הבקלוואה ויוצא לי מהמם. רק על זה מליון תודות. פה השאלה שלי היתה בגלל שרציתי גם את המתכון הזה להטביל את הפזואלוס בסרופ סוכר. האם צריך שהוא יהיה קר חם או שגם הסרופ וגם הפזואלוס יהיו בטמפ’ החדר? קרין גורן אני לא אהיה אבל אני כן רוצה לדעת איך להכין:) ומה לעשות שאת המתכונים שלך אני מכינה מגיל 17 שעברתי ממזמן אז רק אותך אני שואלת. לכן השאלה שלי מה את ממליצה

      Avatar
      קרין גורן

      היי אביטל, הכל טוב, אין שום בעיה 🙂 כאמור, גם הפזואלוס וגם הסירופ צריכים להיות בטמפרטורת החדר

    Avatar
    אביטל רביאב

    עוד שאלה ברשותך, אם אני רוצה להטביל בסרופ הסרופ צריך להיות חם והפזואלוס קר כמו במתכון של הבקלוואה? או שניהם בטמפרטורת החדר? לכמה זמן מראש אפשר להכין את זה ולטבול בסרופ? תודה מראש

      Avatar
      קרין גורן

      צריכים להיות בטמפרטורת החדר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות