עוגיות פזואלוס מטוגנות ומתוקות של קרין גורן
שמות שונים ניתנו לעוגיות הפריכיות האלו: דבלה, פיג'ואלוס, פזואלוס. לא משנה איך תקראו להן, העיקר שלא תוותרו על התענוג המתוק והקראנצ'י במתכון נהדר של קרין גורן
שמות שונים ניתנו לעוגיות הפריכיות האלו: דבלה, פיג'ואלוס, פזואלוס. לא משנה איך תקראו להן, העיקר שלא תוותרו על התענוג המתוק והקראנצ'י במתכון נהדר של קרין גורן
- קרין גורן
-
מרכיבים7
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 7 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
קישוט
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- לשים את כל חומרי הבצק לאיחוד במיקסר. שמים בשקית ניילון למנוחה 10 דקות.
- מחלקים ל-4 חלקים את הבצק (עובדים עם חלק אחד ושומרים את השאר בשקית שלא יתייבשו).
- מרדדים את הבצק במכונת הפסטה וכשהבצק מתחיל להיות ארוך מדי חוצים וממשיכים לעבוד בשני חלקים. מרדדים דק עד שלב אחד לפני האחרון (מס 7) לקבלת רצועה ארוכה ודקה (כחצי מטר על 8 ס”מ, או מידות אחרות לפי רצונכם).
- מיישרים את השוליים בגלגלת פיצה.
- מחממים בסיר עמוק את השמן. מטגנים את רצועות הבצק תוך גלגול עם מזלג לפי ההדגמה עד הזהבה.
- מוציאים מהשמן ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מפזרים אבקת סוכר על רצועות הבצק המטוגנות או טובלים בסירופ שאוהבים ומגישים.
סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
לטקעס של סבתא! פשוט וטעים
עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון
סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!
פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!
אופן הכנה
- לשים את כל חומרי הבצק לאיחוד במיקסר. שמים בשקית ניילון למנוחה 10 דקות.
- מחלקים ל-4 חלקים את הבצק (עובדים עם חלק אחד ושומרים את השאר בשקית שלא יתייבשו).
- מרדדים את הבצק במכונת הפסטה וכשהבצק מתחיל להיות ארוך מדי חוצים וממשיכים לעבוד בשני חלקים. מרדדים דק עד שלב אחד לפני האחרון (מס 7) לקבלת רצועה ארוכה ודקה (כחצי מטר על 8 ס”מ, או מידות אחרות לפי רצונכם).
- מיישרים את השוליים בגלגלת פיצה.
- מחממים בסיר עמוק את השמן. מטגנים את רצועות הבצק תוך גלגול עם מזלג לפי ההדגמה עד הזהבה.
- מוציאים מהשמן ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מפזרים אבקת סוכר על רצועות הבצק המטוגנות או טובלים בסירופ שאוהבים ומגישים.
סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
לטקעס של סבתא! פשוט וטעים
עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון
סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!
פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (20)
הי, תודה על המענה הקודם. שאלה אחרונה ברשותך: למה בבקלוואה צריך שהיא תהיה חמה והסרופ קר ולהפך וכאן שניהם באותה טמפ’ חדר? מה ההבדל? שוב תודה, אביטל.
היי אביטל, יש קונדיטורים שממליצים לשים כמו שאת כותבת, יש כאלו שאומרים לעשות הפוך ויש כאלו שאומרים שזה לא באמת משנה. אנחנו לא בוחרים צד אלא זורמים עם השף קונדיטור שכתב את המתכון וסומכים עליו 🙂
קרין היקרה, סורי שאני משגעת אבל את המתכון של הבקלוואה הוא שלח ואת כתבת ככה והדגמת בסרטון ובאמת ככה אני עושה את הבקלוואה ויוצא לי מהמם. רק על זה מליון תודות. פה השאלה שלי היתה בגלל שרציתי גם את המתכון הזה להטביל את הפזואלוס בסרופ סוכר. האם צריך שהוא יהיה קר חם או שגם הסרופ וגם הפזואלוס יהיו בטמפ’ החדר? קרין גורן אני לא אהיה אבל אני כן רוצה לדעת איך להכין:) ומה לעשות שאת המתכונים שלך אני מכינה מגיל 17 שעברתי ממזמן אז רק אותך אני שואלת. לכן השאלה שלי מה את ממליצה
היי אביטל, הכל טוב, אין שום בעיה 🙂 כאמור, גם הפזואלוס וגם הסירופ צריכים להיות בטמפרטורת החדר
עוד שאלה ברשותך, אם אני רוצה להטביל בסרופ הסרופ צריך להיות חם והפזואלוס קר כמו במתכון של הבקלוואה? או שניהם בטמפרטורת החדר? לכמה זמן מראש אפשר להכין את זה ולטבול בסרופ? תודה מראש
צריכים להיות בטמפרטורת החדר