עוגיות קשקבל פריכות בקצח ושומשום
קבלו המלצה על מתכון נהדר של עוגיות קשקבל פריכות בקצח ושומשום - עוגיות מלוחות סופר טעימות וממכרות שמכינים בבית בלי מאמץ במעט מאוד זמן
קבלו המלצה על מתכון נהדר של עוגיות קשקבל פריכות בקצח ושומשום - עוגיות מלוחות סופר טעימות וממכרות שמכינים בבית בלי מאמץ במעט מאוד זמן
- קרין גורן
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 50 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה רכה
-
2 כוסות קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 ביצה L
-
200 גרם גבינת קשקבל
-
2 כפיות שבבי צ’ילי יבש
-
1 כוס פיסטוקים טבעיים
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עד שהיא מתרככת מעט.
- מוסיפים 1/4 מכמות הקמח, מלח וביצה ומעבדים למשחה חלקה.
- מוסיפים את יתרת הקמח וגבינה מגוררת ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. לשים פנימה את הפיסטוקים.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס”מ.
- מקפיאים שעה, או עד שהגלילים מתקשים ונוחים לחיתוך.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים כל גליל בביצה. שמים תערובת קצח ושומשום בכלי מאורך ומגלגלים את הבצק לציפוי מכל הכיוונים.
- פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ. משכיבים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים מעט ומגישים.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עד שהיא מתרככת מעט.
- מוסיפים 1/4 מכמות הקמח, מלח וביצה ומעבדים למשחה חלקה.
- מוסיפים את יתרת הקמח וגבינה מגוררת ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. לשים פנימה את הפיסטוקים.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס”מ.
- מקפיאים שעה, או עד שהגלילים מתקשים ונוחים לחיתוך.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים כל גליל בביצה. שמים תערובת קצח ושומשום בכלי מאורך ומגלגלים את הבצק לציפוי מכל הכיוונים.
- פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ. משכיבים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים מעט ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (18)
כמה זמן אפשר להשאיר את העוגיות ,במקרר.
עד חמישה ימים
יש אפשרות להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין למשל?
היי תומר, אפשר אך רצוי להחליף רק מחצית הכמות במתכון.