-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגיות שושנים של סבתות, עם בצק פריך מועשר בחלמונים ומלית של קצף מתוק, שמגלגלים ביחד ופורסים לפרוסות. הדבר הכי קשה בעוגיות האלה הוא לפרוס אותן יפה לפני האפייה – הן תמיד קצת נמעכות מהסכין. כדי שזה לא יקרה – אפשר להקפיא את הרולדה אחרי הגלול לכחצי שעה, ואז לפרוס בסכין חדה טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 60 |
---|
מצרכים לעוגיות שושנים
מצרכים לעוגיות שושנים
בצק עוגיות שושנים
-
200 גרם חמאה קרה
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
3 חלמונים L
-
1/2כוס או 120 מ"ל חלב 3%
לקציפת וניל
-
3 חלבונים L
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים קוביות חמאה, קמח ואבקת אפייה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים וחלב ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי קצת פחות מ-1/2 ס”מ (בגודל 20X40 ס”מ, פחות או יותר). אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר יום-יומיים אם רוצים.
- מכינים את קצף הווניל: במיקסר מתחילים להקציף חלבונים במהירות בינונית, עד לקבלת קצף רך ומלא בועות (בערך חצי דקה). מוסיפים בהדרגה סוכר (כף בכל 10 שניות). מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד 3 דקות, עד שהקצף חלק, יציב ומבריק (ללא גרגירי סוכר…). מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים לאט, לאיחוד.
- מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160-170 מעלות).
- מורחים על כל מלבן שליש מהקצף ומגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה).
- פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ. אם רוצים פרוסות יפות יותר - מקפיאים את הרולדות לחצי שעה, עד להתקשות, ואז פורסים לעוגיות. משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד.
- מצננים ומגישים.
מה מכינים לארוחת השבת? יש לנו רעיונות מעולים בשבילכם!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים קוביות חמאה, קמח ואבקת אפייה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים וחלב ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי קצת פחות מ-1/2 ס”מ (בגודל 20X40 ס”מ, פחות או יותר). אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר יום-יומיים אם רוצים.
- מכינים את קצף הווניל: במיקסר מתחילים להקציף חלבונים במהירות בינונית, עד לקבלת קצף רך ומלא בועות (בערך חצי דקה). מוסיפים בהדרגה סוכר (כף בכל 10 שניות). מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד 3 דקות, עד שהקצף חלק, יציב ומבריק (ללא גרגירי סוכר…). מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים לאט, לאיחוד.
- מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160-170 מעלות).
- מורחים על כל מלבן שליש מהקצף ומגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה).
- פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ. אם רוצים פרוסות יפות יותר - מקפיאים את הרולדות לחצי שעה, עד להתקשות, ואז פורסים לעוגיות. משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד.
- מצננים ומגישים.
מה מכינים לארוחת השבת? יש לנו רעיונות מעולים בשבילכם!
הערות
- אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים.
- אפשר להחליף את האינסטנט פודינג וניל בפודינג בטעם שוקו או ריבת חלב.
הערות
- אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים.
- אפשר להחליף את האינסטנט פודינג וניל בפודינג בטעם שוקו או ריבת חלב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (227)
בוקר טוב, האם אפשר להחליף את החלב בקצפת צמחית או בחלב קוקוס. אם כן מה עדיף? תודה רבה
היי לנה, אני הייתי משתמשת בקצפת צמחית