-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
כמה שזה יפה. ונוח. עוגיות שמתיישבות על כוס קפה. עוד לא פגשתי מישהו שלא חייך כשהוא קיבל את הקפה שלו עם העוגייה בילט-אין. המתכון של העוגיות יכול להיות כל בצק פריך שאתם אוהבים. גם העיצוב יכול להשתנות לפי החשק והחותכנים שיש לכם בבית.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
קישוט (אם רוצים)
-
200 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לפירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד. מאחדים את הבצק בידיים לכדור.
- מעבירים לנייר אפייה מקומח ומרדדים לעובי קצת פחות מ-1 ס”מ (עבה יחסית, שלא יישברו).
- קורצים לעוגיות בצורה הרצויה ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- חותכים החוצה בסכין קטנה וחדה מלבן בצק בערך באורך 2 ס”מ ורוחב 1 ס”מ (הוא אמור להיות קצת יותר רחב מרוחב שולי הספל עליו מתכננים “להלביש” את העוגייה).
- אופים כ-20-25 דקות, עד להזהבה. מצננים.
- מקשטים ומגישים: טובלים כל עוגייה בשוקולד מומס עד מחצית הגובה, מנערים קלות מעודפי השוקולד ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצמידים מיד ריבוע של שקף לשוקולד המומס ומהדקים.
- מכינים באופן הזה את יתר העוגיות. מקפיאים כ-10 דקות, להתייצבות, ומקלפים את השקף בעדינות.
- מכינים קפה ו”מושיבים” עוגייה על כל ספל. מגישים בגאווה!
- שומרים את העוגיות בשכבה אחת בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לפירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד. מאחדים את הבצק בידיים לכדור.
- מעבירים לנייר אפייה מקומח ומרדדים לעובי קצת פחות מ-1 ס”מ (עבה יחסית, שלא יישברו).
- קורצים לעוגיות בצורה הרצויה ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- חותכים החוצה בסכין קטנה וחדה מלבן בצק בערך באורך 2 ס”מ ורוחב 1 ס”מ (הוא אמור להיות קצת יותר רחב מרוחב שולי הספל עליו מתכננים “להלביש” את העוגייה).
- אופים כ-20-25 דקות, עד להזהבה. מצננים.
- מקשטים ומגישים: טובלים כל עוגייה בשוקולד מומס עד מחצית הגובה, מנערים קלות מעודפי השוקולד ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצמידים מיד ריבוע של שקף לשוקולד המומס ומהדקים.
- מכינים באופן הזה את יתר העוגיות. מקפיאים כ-10 דקות, להתייצבות, ומקלפים את השקף בעדינות.
- מכינים קפה ו”מושיבים” עוגייה על כל ספל. מגישים בגאווה!
- שומרים את העוגיות בשכבה אחת בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
הערות
- אפשר להשתמש לצורך הקישוט בכל סוג שוקולד שאוהבים.
הערות
- אפשר להשתמש לצורך הקישוט בכל סוג שוקולד שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (14)
מתכון מעולה!!!
תודה נעמי! 🙂
ללמוד ולעשות מהטובים?