-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
כשהעוגיות המעודנות האלו יוצאות מהתנור, אפשר להניח להן להתקרר כפי שהן, ולקבל עוגיות דקיקות ושטוחות, או לעצב אותן על גבי מערוך בצורה מעוגלת. אפשרות שדרוג נוספת- להכין עוגיות שטוחות ולצפות בשוקולד.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 60 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בסיר מרתיחים חמאה, דבש, סוכר וברנדי ומבשלים דקה. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה קמח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים 100 גרם שקדים פרוסים ומערבבים עד איחוד.
- על נייר אפייה משומן נייר אפייה משומן בספריי שמן, משטחים כפיות מהתערובת לעיגולים קטנים, ברווחים גדולים מאוד.
- מפזרים מעט שקדים פרוסים מעל כל עוגייה.
- אופים 5-7 דקות, עד שהעוגיות שטוחות, שחומות ומבעבעות.
- כשהעוגיות חמות הן עדיין רכות - אפשר להניח על מערוך כדי לעצב אותן.
- אפשרות נוספת לשדרוג היא להשאיר את העוגיות ישרות ולמרוח בשוקולד מומס, מעורבב עם מעט שמן, להקפיא קצרות להתקשות השוקולד ולהגיש.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בסיר מרתיחים חמאה, דבש, סוכר וברנדי ומבשלים דקה. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה קמח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים 100 גרם שקדים פרוסים ומערבבים עד איחוד.
- על נייר אפייה משומן נייר אפייה משומן בספריי שמן, משטחים כפיות מהתערובת לעיגולים קטנים, ברווחים גדולים מאוד.
- מפזרים מעט שקדים פרוסים מעל כל עוגייה.
- אופים 5-7 דקות, עד שהעוגיות שטוחות, שחומות ומבעבעות.
- כשהעוגיות חמות הן עדיין רכות - אפשר להניח על מערוך כדי לעצב אותן.
- אפשרות נוספת לשדרוג היא להשאיר את העוגיות ישרות ולמרוח בשוקולד מומס, מעורבב עם מעט שמן, להקפיא קצרות להתקשות השוקולד ולהגיש.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים/ קמח מצות כדי שיהיה כשר לפסח?